Ana SayfaDünyaDSÖ’den uyarı: Covid-19’a karşı antibiyotik kullanımı tehlikeli boyutlarda

DSÖ’den uyarı: Covid-19’a karşı antibiyotik kullanımı tehlikeli boyutlarda

HABER MERKEZİ – Dünya Sağlık Örgütü Direktörü Ghebreyesus, Covid-19’a karşı antibiyotik kullanımının artmasının tehlikeli boyutlara ulaştığını belirterek, bunun virüsün bakteri direncini güçlendirdiği ve ileride daha fazla ölüme yol açabileceği hususunda uyarıda bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ / WHO) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsviçre’nin Cenevre kentinde video konferans yoluyla salgına ilişkin bilgi verdi.

Ghebreyesus konuşmasında, Covid-19 salgınıyla mücadelede antibiyotik kullanımının artmasının tehlikeli boyutlara ulaştığını söyledi.

Euronews’in haberine göre Ghebreyesus, bakteri temelli enfeksiyonların geleneksel yöntemlerden ziyade antibiyotiklerle tedavi edilmeye çalışıldığı ve bu sebeple de birçok bakteri türünün insan vücuduna karşı dirençli hale geldiğini söyledi.

Covid-19 hastalarının sadece küçük bir kısmının antibiyotik tedavisine ihtiyacı olduğunu ifade eden Ghebreyesus, şöyle konuştu:

“Koronavirüs salgını antibiyotik kullanımını artırdı. Bu da, insan vücudundaki bakterileri daha dirençli hale getirdi. Bu durum salgının üzerinde ağır bir yük oluşturacak ve gelecekte Covid-19 ve başka hastalıklar sebebiyle daha fazla insan ölecek.”

Antimikrobiyal (mikrop öldürücü) direnç tehlikesinin çağın en acil çözülmesi gereken sağlık sorunu olduğunu dile getiren Ghebreyesus, 155 ülkede yapılan bir ankete göre bulaşıcı olmayan hastalıkların (NCD) tedavilerinin de Covid-19 sebebiyle sekteye uğradığını belirtti.

Ghebreyesus, bulaşıcı olmayan hastalıkları olan insanların Covid-19’a yakalanmaları durumunda ölüm riskinin çok daha fazla olduğunu da sözlerine ekledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
MEB: Okul öncesi kurumlar 19 Haziran'a kadar açık
Sonraki Haber
Ali İsmail Korkmaz saldırıya uğradığı yerde anıldı