Ana SayfaGüncelDTK soruşturması: 15 kişiye daha tutuklama

DTK soruşturması: 15 kişiye daha tutuklama

HABER MERKEZİ – DTK soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve aralarında Barış Annesi Makbule Özbek’in de bulunduğu 15 kişi daha tutuklandı. Böylece soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 23’e çıktı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 9 Ekim 2018 tarihinde Demokratik Toplum Kongresi’ne (DTK) yapılan baskında elde edilen bilgi ve belgeler doğrultusunda başlatılan soruşturma kapsamında, önceki gün (26 Haziran) düzenlenen ev baskınlarında aralarında siyasetçiler, aktivistler, hukukçular, gazeteciler ve sendikacıların da olduğu 45 kişi gözaltına alınmıştı.

28 Haziran’da aralarında Ayten Tekeş, Arin Zümrüt, Rojda Barış’ın da olduğu sekiz isim “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklanırken, sekiz kişi ise adli kontrol tedbirleriyle serbest bırakılmıştı.

Soruşturma kapsamında Diyarbakır Adliyesi’ne getirilen 29 kişi, savcılık ifadeleri alınmadan Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Savcılık 15 kişi hakkında “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklama isterken, 14 kişi hakkında ise yurt dışına çıkış yasağı talebinde bulundu.

Tutuklu sayısı 23’e yükseldi

Savcılığın talebine uyan hakimlik Barış Annesi Makbule Özbek, Mehmet Güngörmüş, Fesih Balbey, Mehmet Cahit Ay, Emrullah Zümrüt, Adil Ercan, Mustafa Alımterin, Tevfik kaçar, Yıldız Damla, Enver Çelik, Erdal Bayram, Fedai Akar, Jiyan Taş, Leyla Bağırtır ve Mehmet Cahit Şık’ın tutuklanmasına karar verdi.

Yerine kayyum atanan Silvan Belediyesi Eşbaşkanı Naşide Toprak, SES Diyarbakır yöneticisi Mahfuz  Karaaslan, Gönül Oğur, gazeteci Ayşe Kara, Mehmet Deviren, İbrahim Halil Taş, Mehmet Sağlam, Seher Özgen Aytek, Selva Akkoyun, Suphi İzol, Azad Can, Enver Temiz, Ferhat Erkuş ve Gurbet Çakar ise yurt dışına çıkış yasağı tedbiriyle serbest bırakıldı.

Böylece soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 23’e çıkarken, 22 kişi ise yurtdışına çıkış yasağı tedbiriyle serbest bırakıldı.


DTK Eşbaşkanı Leyla Güven ifadeye çağrıldı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Eski Fransa başbakanına hapis cezası
Sonraki Haber
Demirtaş ve Yüksekdağ için halen delil toplanıyormuş