Ana SayfaGüncelDTK’den ‘acil’ kodlu çağrı: 72 yaşındaki Makbule Özbek serbest bırakılsın

DTK’den ‘acil’ kodlu çağrı: 72 yaşındaki Makbule Özbek serbest bırakılsın

HABER MERKEZİ – DTK Eşbaşkanları Leyla Güven ve Berdan Öztürk, ‘acil’ koduyla yaptığı çağrıda, dün tutuklanan 72 yaşındaki Barış Annesi Makbule Özbek’in yaşamının risk altında olduğunu belirterek, serbest bırakılmasını istedi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Demokratik Toplum Kongresi’ne (DTK) yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, 26 Haziran’da düzenlenen ev baskınlarında aralarında siyasetçiler, aktivistler, hukukçular, gazeteciler ve sendikacıların da olduğu 40’ı aşkın kişi gözaltına alındı.

Dün ve önceki gün mahkemeye çıkarılan isimlerden TÜM BEL-SEN üyesi Ayten Tekeş, Makine Mühendisleri Odası Diyarbakır Şube Yönetim Kurulu üyesi Arin Zümrüt, Rosa Kadın Derneği yöneticisi Rojda Barış ve Barış Annesi Makbule Özbek’in de aralarında bulunduğu 23 kişi tutuklanarak cezaevine konuldu.

DTK Eşbaşkanları Leyla Güven ve Berdan Öztürk, tutuklanan 72 yaşındaki Makbule Özbek’e ilişkin ‘acil’ koduyla çağrı yaptı.

MA’da yer alan habere göre çağrıda, şu ifadeler kullanıldı:

“Barış annesi Makbule Ana yaşına, birçok hastalığına ve pandemiye rağmen dün hukuksuzca tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Makbule Özbek yaşı cezaevi koşullarını kaldıramayacak düzeyde olup sağlığı ve yaşamı büyük risk altındadır. Avukatlarımız en kısa zamanda alınan bu hukuksuz karara itiraz edeceklerdir. Makbule Ananın serbest bırakılması için dayanışmaya davet ediyoruz. Makbule Ana Serbest Bırakılmalıdır.”

DTK Eşbaşkanı Leyla Güven ifadeye çağrıldı

Buldan: DTK’ye operasyon, Kürtlerin demokratik örgütlenmesini tasfiye etme çabası


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Samsun Baro Başkanı ‘çoklu baro’ teklifine karşı istifa etti
Sonraki Haber
Günlerdir kayıptı: 7 yaşındaki İkranur Tirsi'nin cenazesi bulundu