Ana SayfaGüncelDTK’ye yönelik soruşturmada sekiz tutuklama

DTK’ye yönelik soruşturmada sekiz tutuklama

HABER MERKEZİ – DTK soruşturması kapsamında gözaltına alınan 43 kişiden 16’sı emniyet işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı. Aralarında Ayten Tekeş, Arin Zümrüt, Rojda Barış’ın da olduğu sekiz isim “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklanırken, sekiz kişi ise adli kontrol tedbirleriyle serbest bırakıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 9 Ekim 2018 tarihinde Demokratik Toplum Kongresi’ne (DTK) yapılan baskında elde edilen bilgi ve belgeler doğrultusunda başlatılan soruşturma kapsamında, önceki gün (26 Haziran) düzenlenen ev baskınlarında aralarında siyasetçiler, aktivistler, hukukçular, gazeteciler ve sendikacıların da olduğu 43 kişi gözaltına alınmıştı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü TEM Şube’de tutulanlardan 16’sının emniyetteki işlemeleri tamamlandı ve adliyeye sevk edildi.

Diyarbakır Adliyesi’ne getirilen 16 kişi, savcılık ifadeleri alınmadan Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Rosa Kadın Derneği yöneticisi Rojda Barış, KESK Genel Meclis üyesi ve TÜM BEL-SEN üyesi Ayten Tekeş, Makine Mühendisleri Odası Diyarbakır Şube Yönetim Kurulu üyesi Arin Zümrüt, ÖHD yöneticisi avukat Berdan Acun, Fatma Bülbül, Velat Esin, Ömer Baran, Nesrin Şanlı, Hüseyin Kaya, Adem Firik, Mehmet Şengül, Aytaç Duymuş, Piran Başkurt ve Ümran Baturay, savcılık tarafından “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklama istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Aynur Aktar ve Zekiye Yılmaz ise adli kontrol tedbirlerinin uygulanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Savcılığın talebine uyan Nöbetçi Sulh Ceza Hakimi, Aktar ve Yılmaz’ın adli kontrolle serbest bırakılmasına karar verdi.

Savcının “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklama talebiyle hakimliğe sevk ettiği Fatma Bülbül, Berdan Acun, Adem Firik, Velat Esin, Aytaç Duymuş ve Ömer Baran da adli kontrol tedbirleriyle serbest bırakıldı.

Sekiz isim tutuklandı

TÜM BEL-SEN üyesi Ayten Tekeş, Makine Mühendisleri Odası Diyarbakır Şube Yönetim Kurulu üyesi Arin Zümrüt, Rosa Kadın Derneği yöneticisi Rojda Barış, Nesrin Şanlı, Piran Başkurt, Hüseyin Kaya, Mehmet Şengül ve Ümran Baturay ise “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstanbul Onur Yürüyüşü: “İsteseniz de istemeseniz de eşitleneceğiz”
Sonraki Haber
Ev baskınında Rojbin Çetin'e işkence: Ne oldu, kim ne diyor?