Ana SayfaPolitikaErdoğan LGBTİ+’ları hedef gösterdi: Milletimi her türlü sapkınlığa karşı tavır almaya davet ediyorum

Erdoğan LGBTİ+’ları hedef gösterdi: Milletimi her türlü sapkınlığa karşı tavır almaya davet ediyorum

HABER MERKEZİ – Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, LGBTİ+’ları hedef göstererek, ”Buradan tüm milletimi rabbimizin yasakladığı her türlü sapkınlığı sergileyenlere karşı dikkatli tavır almaya davet ediyorum” dedi. Erdoğan konuşmasında, ‘çoklu baro’yu içeren kanun teklifinin de yarın Meclis’e getirileceğini söyledi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamalar bulundu.

Konuşmasında LGBTİ+’ları hedef gösteren Erdoğan, “Biz geniş vizyonlu gayretle ülkemize hizmet ederken, birileri yine sinsice milli ve manevi değerlerimize saldırıyor” dedi ve ekledi:

“İnancımıza ve kültürümüze aykırı marjinal akımları destekleyenler bizim gözümüzde aynı sapkınlığın ortaklarıdır. Halkın lanetlediği hiçbir yanlışın bu ülkede kök salma imkanı yoktur.
“Buradan milletimin tüm fertlerini rabbimizin yasakladığı her türlü sapkınlığı sergileyenlere karşı dikkatli olmaya, tavır almaya davet ediyorum.”

“Çoklu baro teklifi yarın Meclis’te”

Konuşmasında ‘çoklu baro’yu içeren kanun teklifinin de yarın (30 Haziran) Meclis’e getirileceğini söyleyen Erdoğan şunları söyledi:

“Sayıca az olmalarına rağmen sistemin zaaflarından istifadeyle köşeleri tutmuş menfaatperestliklerini ideolojik söylemlerin ardına gizleyen bir kesimin ülkenin önünü daha fazla tıkamasına göz yummayacağız.
“Meydanı, kendi küçük hesapları için toplumun menfaatini hiçe sayan muhterislere asla terk etmeyeceğiz.
“Bu tartışmaların son örneklerinden birini genel olarak meslek örgütleri özellikle de barolarla ilgili yapmayı planladığımız reform konusunda yaşıyoruz. Barolar başta olmak üzere meslek örgütlerinin sağlıksız yapıları, temsilde adaletsizlik yanında mensupları üzerinde faşizan uygulamalara varan sorunlar üretebiliyor.
“Bu yanlışı düzeltebilmek için gereken hazırlıkları yapmak yürütme olarak bizim, hukuki düzenlemeyi yapmak da yasama olarak Meclis’in asli görevidir. Daha demokratik, daha çoğulcu, temsil düzeyi yüksek bir baro yapısı oluşturmakta kararlıyız.
“Milletvekili arkadaşlarımız bu konuyla ilgili kanun teklifini yarın sabah veriyorlar. Bu düzenlemeyi en kısa sürede hayata geçireceğiz.”

Halkın yargıya katılma gücü: Savunmaya özgürlük – Tennur Koyuncuoğlu

Gazetelere ilan veren 78 barodan mücadeleye destek çağrısı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Demirtaş ve Yüksekdağ için halen delil toplanıyormuş
Sonraki Haber
İzmir'de avukatların yürüyüşü engellendi, oturma eylemi yapıldı