Ana SayfaGüncelErhan Görür’ün ölümü: Görgü tanıkları yaşananları anlattı, ailesi ‘adalet’ istiyor

Erhan Görür’ün ölümü: Görgü tanıkları yaşananları anlattı, ailesi ‘adalet’ istiyor

HABER MERKEZİ – Van Başkale’ye bağlı Kaşkol Mahallesi’nde, Erhan Görür isimli gencin asker kurşunuyla yaşamını yitirdiğini belirten görgü tanıkları yaşananları anlatırken, Görür ailesi İnsan Hakları Derneği’ne başvurdu bulundu. Görür’ün hayatını kaybettiği olayda yaralanan Saim Yılmaz’ın tedavisi ise yoğun bakımda sürüyor.

Van’ın Başkale ilçesinin Kaşkol Mahallesi’nde, 14 Haziran’da askerler tarafından açılan ateş sonucu yaşamını yitirdiği belirtilen 20 yaşındaki Erhan Görür’ün ailesi, İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi’nden hukuki yardım talebinde bulundu.

Ailenin yazılı olarak anlattığı başvuruda, Görür’ün askerler tarafından bulunduğu belirtilerek, “Erhan’ın cansız bedeni yerde, iki asker başında durmuş şekilde görülüyor” denildi.

Gazete Duvar’ın haberine göre anne Sıdıka Görür, İHD Van Şubesi’ne yaptığı başvuruda olayı şöyle anlattı:

“Erhan ve arkadaşları gece 11.00 sularında köyün 400 metre uzağında kaçak sigara almak için gitmişti. Gece saat 01.00 sularında silah sesleri duyuldu. Erhan yaralıyken Yaşar’ı arayarak, vurulduğunu söylüyor. Daha sonra köylülerin ve ailelerin haberi oluyor.
“Daha sonra muhtar duyuyor ve olayın olduğu yere gidiyor. Yaralı olan Saim Yılmaz’ı görüyor. Askerlere Erhan’ı soruyor. Askerler, kaçtığını söylüyor. Daha sonra Erhan’ın cansız bedeni yerde iki asker başında durmuş şekilde görülüyor. Muhtar, Erhan’ın cansız bedenini kendi arabasıyla köye getiriyor. Erhan’ın vücudunda isabet eden 4 kurşun tespit edildi.”

Görgü tanıklarının anlatımı

İran sınırında bulunan mahallede yaşayan ve can güvenliğinden dolayı isimlerinin gizli tutulmasını isteyen olaya tanık olan yurttaşlar ise Mezopotamya Ajansı‘na konuştu.

Erhan Görür ve Saim Yılmaz’ın bölgede bulunan mahallelerde yaşayan birkaç kişiyle birlikte, 13 Haziran akşamı saat 23.00 civarı, İran’da sınır ticareti yapan gruplar tarafından getirilerek sınıra bırakılan sigara paketlerini almak için Kaşkol ile Gelenler mahalleleri arasında bulunan sınıra gittiğini anlatan yurttaşlar, gece saat 01.00 civarında Yılmaz’ın Kaşkol Mahallesi muhtarını arayarak, kendilerine askerlerce ateş açıldığını ve yaralandığını belirttiğini söyledi.

Olayı duyar duymaz bölgeye gittiklerin dile getiren yurttaşlar, Böğrüpek ile Kaşkol mahalleleri arasında Yılmaz’ı ağır yaralı olarak bulduklarını ve ilk etapta Görür’ün ise kayıp olduğunu belirtti.

Ağır yaralı Yılmaz’ın yanında askerlerin beklediğini anlatan yurttaşlar, Görür’ü sorduklarında askerlerin, “biri kaçtı” diyerek cevap verdiğini söyledi. Yerde yaralı yatan Yılmaz’ın, “Benden 200 metre ilerde” demesi üzerine bölgede Erhan Görür’ü aramaya başladıklarını belirten yurttaşlar, karanlıkta buldukları Görür’ün cansız bedeninin başında bekleyen iki askerin kendilerini görünce koşarak bölgeden uzaklaştığını kaydetti.

Görür’ün karnına iki, sırt ve ayağına birer kurşun isabet ettiğini belirten yurttaşlar, cenazeyi alarak Başkale Devlet Hastanesi’ne götürdüklerini söyledi.

Yaralanan Yılmaz’ı hastaneye götürmeye çalıştıklarını ancak askerlerin izin vermediğini, bunun üzerine askerlerle tartıştıklarını da aktaran yurttaşlar, Yılmaz’ı mahalleye getirdikten sonra çağrılan ambulansla hastaneye kaldırdıklarını dile getirdi.

Saim Yılmaz halen yoğun bakımda

14 Haziran’da meydana gelen olayda Van’a bağlı Kaşkol Mahallesi’nde Erhan Görür isimli genç, gece yarısı askerler tarafından, kurşunla vurulmuş halde bulunmuştu.

İran sınırında bulunan aynı mahalleden Saim Yılmaz adlı kişi ise yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı.

Yılmaz’ın Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’ndeki tedavisi sürerken, Görür ise aynı gün Tuşba ilçesi İskele Mahallesi mezarlığına getirilerek defnedildi.




Önceki Haber
Gülistan Doku’nun ablası: Kardeşimin öldürüldüğünü, delillerin karartıldığını düşünüyoruz
Sonraki Haber
Tecavüz ve işkence ettiği köpeğin ölümüne neden oldu, serbest bırakıldı