Ana SayfaToplumsal CinsiyetEvli olduğu erkeğin şiddetinden kaçıp sığınma evine gitti, polis adresi erkeğe verdi

Evli olduğu erkeğin şiddetinden kaçıp sığınma evine gitti, polis adresi erkeğe verdi

HABER MERKEZİ – Bir kadın, evli olduğu erkek tarafından şiddete maruz bırakıldığı için gittiği karakoldan sığınma evine yönlendirildi. Ancak sığınma evininin adresi, erkeğin arkadaşı olan komiser tarafından saldırgan ile paylaşıldı. Mor Çatı, komiser hakkında işlem yapılması gerektiğini vurguladı.

Türkiye’de evli olduğu erkek tarafından şiddete maruz bırakılan kadın karakola gitti.

Kadın, karakolda sığınma evine yönlendirildi. Ancak aynı karakolda çalışan ve evli olduğu erkeğin de arkadaşı olan komiser, şiddete maruz bırakılan kadının adresini saldırgan erkeğe söyledi.

Konuyu Twitter hesabından duyuran Mor Çatı, polis hakkında işlem yapılması gerektiğini vurguladı.

Mor Çatı, bu gizliliğin ihlal edilmesi durumunda yapılması gerekenleri şöyle açıkladı:

“Adres gizliliği kararına rağmen şiddete maruz bırakılan kadının adresini ifşa eden resmi kuruluşların yetkilileri için Türk Ceza Kanunu hükümleri uyarınca ağır cezalar verilir.
Kadınlar için hayati öneme sahip olan ve iktidar tarafından yürürlükten kaldırılmak istenen 6284 sayılı kanunun 8. maddesine göre, gerekli bulunması hâlinde, tedbir kararı ile birlikte talep üzerine veya resen, korunan kişi ve diğer aile bireylerinin kimlik bilgileri veya kimliğini ortaya çıkarabilecek bilgileri ve adresleri ile korumanın etkinliği bakımından önem taşıyan diğer bilgileri, tüm resmi kayıtlarda gizli tutulur. Yapılacak tebligatlara ilişkin ayrı bir adres tespit edilir. Bu bilgileri hukuka aykırı olarak başkasına veren, ifşa eden veya açıklayan kişi hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanır.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bu kez Almanya: Kürt aileye polis şiddeti
Sonraki Haber
Çavuşoğlu: Ayasofya fethedilmiştir