Ana SayfaEkolojiEvvel Temmuz Bayramı bu yıl salgın nedeniyle online kutlanacak

Evvel Temmuz Bayramı bu yıl salgın nedeniyle online kutlanacak

HABER MERKEZİ – Antakya’da Nusayrilerin hasat ve bereket bayramı olan Evvel Temmuz, bu yıl salgın nedeniyle online olarak kutlanacak.

Hatay’ın Samandağ ilçesinde geleneksel olarak kutlanan Evvel Temmuz Bayramı’nın bu yılki programına ilişkin bir basın toplantısı düzenlendi.

Samandağ Kalkındırma Derneği ile Akdeniz Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından dernek binasında yapılan açıklamada, bayramın bu yıl Corona virüsü salgını nedeniyle online olarak kutlanacağı duyuruldu.

Açıklamada konuşan Samandağ Kalkındırma Derneği Başkanı Yılmaz Sürmeli, kültürlerinin önemli parçalarından biri olan Evvel Temmuz Bayramı’nın, halkları tarafından yüzlerce yıldır şenlik havasında kutlandığını söyledi.

Bayramlarının verilen büyük emekler ve ödenen bedellerle bugüne geldiğini belirten Sürmeli şunları söyledi:

“Halk sağlığını riske etmemek açısından bu yıl Deniz Sitesi Ali İsmail Korkmaz Festival Alanı’nda herhangi bir etkinlik yapılmayacak olup, 21’inci Geleneksel Samandağ Evvel Temmuz Festivali online olarak yapılacaktır. Festival kapsamında birbirinden değerli sanatçı, aydın, siyasetçi ve bilim insanının katılımıyla organize edilecek çeşitli kültür, sanat etkinlikleri ve söyleşiler halkımıza internet üzerinden online olarak sunulacaktır. Festivalin ayrıntılı programı ilerleyen günlerde tarafımızca ilan edilecektir.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yerine kayyum atanan Sarıcan Belediye eşbaşkanları serbest bırakıldı
Sonraki Haber
Haziran ayında açlık sınırı 2 bin 431 oldu