Ana SayfaToplumsal CinsiyetFeminist yazar Gülfer Akkaya’ya ölüm tehdidi

Feminist yazar Gülfer Akkaya’ya ölüm tehdidi

HABER MERKEZİ – Feminist yazar Gülfer Akkaya, sosyal medya üzerinden ölüm tehditleri aldığını belirterek, “İnsanları korkutup, tehdit ederek susturmayı, sindirmeyi amaçlıyorlar” açıklamasında bulundu.

Feminist araştırmacı ve yazar Gülfer Akkaya, Instagram üzerinden “Şewbaş, ölüm seni bulacak, Jitem” şeklinde mesajlarla ölüm tehditleri aldığını açıkladı.

4 Haziran günü hesap hakkında İstanbul Adliyesi’nde suç duyurusunda bulunan Akkaya, tehdit mesajlarının 31 Mayıs’tan bu yana almaya devam ettiğini söyledi.

ANF’nin sorularını yanıtlayan Akkaya, tehditlerin münferit olmadığını belirterek, “Kullandıkları dil, hesap adları, semboller ortak” dedi.

Akkaya, sözlerini “Herkesin bahsettiği gibi ortalık trollerden geçilmiyor. Bunlar eline üç kuruş ver her işi yapabilecek kişiler. Böyle çok insan var. Ama bunları kullananlar işleri bittiğinde savurup atacaklar. Rakel Dink’i tehdit eden yakalanıp hapse atıldı. Bu kişilerin sonları böyle olur. Çünkü suç işliyorlar” diye sürdürdü.

“Özellikle ‘JİTEM’ ismi ile bir hesabın olmasını nasıl yorumluyorsunuz?” sorusuna ise Akkaya, şöyle yanıt verdi:

“Bir değil, birçok hesap var. İnsanları korkutup, tehdit ederek susturmayı, sindirmeyi amaçlıyorlar. Bunun için bu kadar çok hesap var ve bu kadar çok kişiyi aynı anda hedef gösteriyorlar.”

*Söz konusu Instagram hesabının adının tamamını yaygınlaşmaması adına vermedik. Gülfe Akkaya’nın yaşadıklarını daha geniş bir biçimde anlattığı bianet’teki habere ise buradan ulaşabilirsiniz.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Rapor: Mayıs'ta 156 iş cinayeti yaşandı, 29'u Covid-19 kaynaklı
Sonraki Haber
Ayşegül Aktürk, Muharrem Eralp tarafından öldürdüğü yerde anıldı