Ana SayfaGüncelGazeteci Kanbal hakkında Soylu’ya ‘hakaret’ davası

Gazeteci Kanbal hakkında Soylu’ya ‘hakaret’ davası

HABER MERKEZİ – Gazeteci Ahmet Kanbal hakkında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “hakaret” ettiği iddiasıyla dava açıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 12 Nisan’da istifa ettiğini duyurmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım gerekçe gösterilerek Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Ahmet Kanbal hakkında dava açıldı.

Mardin Cumhuriyet Savcılığı tarafından, “Batacak gemiyi ilk önce fareler terk eder… Evrensel bir sözdür… Fareler gidince gemi de batar…” paylaşımı gerekçe gösterilen Kanbal hakkında “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” iddiasıyla iddianame hazırlandı.

Mardin 1. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, “Şüphelinin mağdura görevinden dolayı hakaret ettiği anlaşıldığı, bu itibarla şüpheli hakkında TCK’nin 125/1-125/3-a maddesinde düzenlenen kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret suçunu işlediği hususunda kamu davası açmaya yeterli şüphe oluşturacak delil elde edildiği tüm dosya kapsamında anlaşılmakla” denildi.

Kanbal ise paylaşımında yer alan sözün kendisine ait olmadığını ve hakaret içermediğini belirterek, şunları ifade etti:

“Tamamen kolluk görevlilerinin yönlendirmesi ile keyfi bir şekilde açılmış bir soruşturma ve hazırlanmış bir iddianamedir. Düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmek zorundadır.
“Ayrıca ortada istifa eden bir İçişleri Bakanı ve siyasetçi vardır. Yapmış olduğum paylaşım bir teşbihtir ve teşbihte hata olmaz. Bu sözde hakaret olduğunu iddia eden savcının önünde bir yıldır bulunan başka soruşturmalarım da vardır.
“Adli denetime ve seyahat yasağı getirilen bu soruşturmalarla ilgili tek bir adım atmayan savcının bu soruşturmayı alelacele açması da ayrıca manidardır.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kiyoshi Kurosawa imzalı “Wife of a Spy”dan tanıtım fragmanı
Sonraki Haber
Diyarbakır'da bir hemşire 'yaşamına son verdi'