Ana SayfaGüncelGazeteci Temizkan’ın duruşması Eylül’e ertelendi

Gazeteci Temizkan’ın duruşması Eylül’e ertelendi

HABER MERKEZİ – Gazeteci Sabiha Temizkan hakkında “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması ertelendi.

Gazeteci Sabiha Temizkan hakkında 2014 yılında yaptığı bir Twitter paylaşımı gerekçe gösterilerek “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Temizkan’ın sağlık sorunlarından dolayı katılmadığı duruşmada, avukatı Zelal Pelin Doğan hazır bulundu.

Avukat Doğan, müvekkilinin bir sonraki celsede hazır bulunacağını ve savunmasını vereceğini bildirdi.

Mazeret dilekçesini kabul eden mahkeme, duruşmayı 22 Eylül 2020 tarihine erteledi.

Ne olmuştu?

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamasıyla Şubat ayında ifade veren gazeteci Temizkan hakkında “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla iddianame hazırlanmıştı.

İddianamede yalnızca Temizkan’ın 2014 yılında yaptığı “Mahmur kampı IŞİD’in eline geçti…” şeklinde başlayan tek bir Twitter paylaşımı delil olarak öne sürülüyor.

Hakkında açılan dava ile ilgili MLSA’ya konuşan Temizkan, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Yapılan, bir tweet’ten suç unsuru yaratmaya çalışmaktır. Ben bir gazeteciyim ve kamuoyunu bilgilendirme hakkımı kullandım. İfadeye gittiğimde Twitter paylaşımlarım ve Facebook gönderilerimden oluşan 36 sayfalık bir rapor önüme konuldu. Neredeyse hiçbir soru sorulmadı, yalnızca paylaşımların bana ait olup olmadığı ile ilgili soruları yanıtladım.
“İddianamenin de çok özensizce ve hiçbir araştırma yapılmadan hazırlanmış olduğunu görüyorum. Buradan muhalif olan gazetecileri yargılamak için birtakım bahaneler bulmak adına ekstra bir çaba sarf edildiği sonucunu çıkarıyorum.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erhan Görür'ün ölümü: 'Ben ateş açtım' diyen asker serbest bırakıldı
Sonraki Haber
Öcalan’ın avukatlarından AYM’ye başvuru: İletişim kanalları açılmalı