Ana SayfaGüncelGazeteciler Dükel ve Yıldız hakkında tutuklama talebi

Gazeteciler Dükel ve Yıldız hakkında tutuklama talebi

HABER MERKEZİ – “Askeri casusluk” soruşturması kapsamında gözaltına alınan TELE1 Ankara Temsilcisi Dükel ve Odatv Ankara Haber Müdürü Yıldız, savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

TELE1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ve Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız, 8 Haziran’da “askeri casusluk” soruşturması kapsamında gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki sorgusunun ardından Dükel ve Yıldız, Ankara Adliyesi’ne sevk edildi.

Dükel ve Yıldız, Terör Suçları Soruşturma Bürosundan sorumlu Başsavcıvekili Veysel Kaçmaz tarafından sorgulandı.

Yıldız ve Dükel yaklaşık dört saat süren savcılık sorgularının ardından tutukluluk talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

“Korktukları bir şeyler var”

Müyesser Yıldız’ın avukatı Erhan Tokatlı, Emniyet sorgusunun ardından Odatv’ye yaptığı açıklamada “Soruşturması devam eden suçun oluşmadığı kanaatindeyiz. Ortada, somut anlamda alınan verilen bir bilgi, belge yok. 4 günlük gözaltı dahi gereksiz. Müyesser Hanım çağırılıp, ifadesi alınabilirdi” demişti.

TELE1’de yer alan habere göre, Yıldız avukatı aracılığıyla gönderdiği mesajında, “Bu operasyonun özü ve merkezi maalesef benim. Birileri 15 Temmuz’un perde arkasının sorgulanmasından çok korkuyor ve bunu engellemeye çalışıyor. Onun için bir kez daha imajını almadan bilgisayarıma el koydurdular. Demek ki korktukları bir şeyler var” ifadelerini kullanmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Buldan 'darbeye karşı demokrasi yürüyüşü'nün mesajını açıkladı
Sonraki Haber
Türkiye Yayıncılık Kurultayı online yapılacak