Ana SayfaDünyaGeorge Floyd cinayeti: Michael Jordan’dan birlik çağrısı

George Floyd cinayeti: Michael Jordan’dan birlik çağrısı

HABER MERKEZİ – Gelmiş geçmiş en büyük basketbolculardan biri olan Michael Jordan, ABD’de beyaz bir polis tarafından öldürülen George Floyd isimli siyah için bir mesaj yayımladı. Birlik çağrısı yapan Jordan, “Ülkemizde renklerinden dolayı kökleşmiş ırkçılığa ve şiddete uğrayan insanların yanındayım” ifadelerini kullandı.

George Floyd’un sokak ortasında beyaz bir polis tarafından öldürülmesiyle ABD’nin Minneapolis kentinde başlayan ve ülke geneline yayılan isyan sürüyor.

Irkçılık karşıtı eylemler devam ederken, Michael Jordan’dan birlik çağrısı geldi.

Amerikan Basketbol Ligi’nin (NBA) gelmiş geçmiş en büyük isimlerinden Jordan, sosyal medya hesabı üzerinden yazılı bir mesaj paylaştı.

NTV Spor’un aktardığı habere göre son dönemde “The Last Dance” isimli belgeselle yeniden gündeme gelen Michael Jordan, mesajında yaşananlar karşısında kızgınlığını dile getirdi.

Jordan, mesajında “Büyük üzüntü içindeyim. Gerçekten acı dolu ve öfkeliyim. Herkesin acısını, öfkesini ve hayal kırıklığını gördüm, hissettim. Ülkemizde renklerinden dolayı kökleşmiş ırkçılığa ve şiddete uğrayan insanların yanındayım” ifadelerini yer verdi.

“Yanıtlar bulamıyorum; ancak birlikte sesimiz güçlü çıkmalı ve başkaları tarafından bölünmemeliyiz” ifadelerini kullanan Jordan, şöyle devam etti:

“Birbirimizi dinlemeliyiz, şefkat ve empati gösterin; asla anlamsız vahşete sırtımızı dönmeyin. Adaletsizliğe karşı ve barışçıl isteklerimizi dile getirmeye devam ettirmeye ihtiyacımız var. Birlik olan sesimizle liderlerimize baskı yapıp kanunları değiştirmeliyiz. Oylarımıza sistemin değiştirmek için ihtiyacımız var. Hepimiz çözümün bir parçası olmalı ve adaleti sağlamak için birlikte çalışmalıyız.”

Michael Jordan, sözlerinin sonunda George Floyd ve ırkçı cinayetlerde hayatını kaybedenler ile aileleri için duyduğu üzüntüyü dile getirdi: “Kalbim, George Floyd’un ailesiyle ve onun gibi hayatları adaletsizlik ve ırkçılık yüzünden vahşice, duygusuzca ellerinden alınan sayısız insanla birlikte.”


ABD’de isyan: Eylemler sürüyor, Trump anti faşistleri “terörist” ilan etti


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
“Aşk Bitti” belgeseli erişime açıldı
Sonraki Haber
Demirtaş'tan Gezi direnişi mesajı