Ana SayfaDünyaGeorge Floyd cinayeti: Polis Chauvin’e yöneltilen suçlama ağırlaştırıldı

George Floyd cinayeti: Polis Chauvin’e yöneltilen suçlama ağırlaştırıldı

HABER MERKEZİ – George Floyd’u gözaltına aldığı sırada boynuna diziyle bastırarak öldüren polis Derek Chauvin’e yöneltilen cinayet suçlamasının derecesi artırıldı. Gözaltı işlemi sırasında Chauvin’in yanındaki üç polis de cinayete yardım etmekten yargılanacak.

ABD’nin Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde, 44 yaşındaki Derek Chauvin isimli beyaz bir polis, gözaltına alarak yere yatırdığı 46 yaşındaki George Floyd isimli siyahı 8 dakika 46 saniye boyunca boynuna diziyle bastırarak öldürmüştü.

Sosyal medyada yayılan ve Floyd’un “Nefes alamıyorum” sözlerine rağmen polisin şiddetini sürdürdüğü ana dair video görüntüleri infiale yol açmış, ülke çapında ırkçılık karşıtı isyana neden olmuştu.

Floyd’u öldüren Chauvin ile gözaltı işlemi sırasında yanında bulunan Thomas Lane, Tou Thao ve Alexander Kueng isimli polisler görevden alınmıştı.

Floyd’un gözaltındayken ölümüne neden olan ve görevine son verilen dört polisten biri olan Derek Chauvin tutuklanmış. Chauvin’in ‘üçüncü derece cinayet’ ve ‘taksirle insan öldürmek’ ile suçlandığı açıklanmıştı.

Cinayetin ardından başlayan ve neredeyse 10 gündür süren eylemler devam ederken, Floyd’u öldüren Chauvin’e yöneltilen suçlama ağırlaştırıldı.

ABD basınında yer alan habere göre Minnesota eyaleti Başsavcısı Keith Ellison, Chauvin’in ‘üçüncü derece’ yerine ‘ikinci derece cinayet’ten yargılanmasına karar verdi.

Görevden alınan diğer üç polisin de cinayete yardım ve yataklıktan yargılanacağı belirtildi.

Minnesota senatörü Amy Klobuchar da eyalet başsavcısı Ellison’un, Chauvin’e yönelik cinayet suçlamasını artırmayı ve diğer üç polise karşı dava açmayı planladığını doğruladı.

Öte yandan George Floyd’un oğlu Quincy Mason Floyd, babasının polis tarafından öldürüldüğü noktada bugün bir basın açıklaması yaptı.

Babası için ‘adalet’ istediğini belirten Floyd “Kimse babasız bırakılmamalı… Bütün bu olanlar için adalet istiyoruz” dedi.

Dünyanın dört bir yanındaki protestolara dair bir soruyu yanıtlayan Floyd, “Desteğini ve sevgisini gösteren herkese teşekkür ediyorum. Ailemin yanında olduğunuz için teşekkürler” diye konuştu.

Floyd ailesinin avukatı Benjamin Crump ise George Floyd’un işkence edilerek öldürüldüğünü söyledi.

Floyd’un bağımsız otopsi raporunda “nefes alamadığı” için öldüğü ortaya çıkmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
ABD Savunma Bakanı Esper, Trump’ın 'asker' tehdidine karşı çıktı
Sonraki Haber
Canlı Blog | Covid-19'u atlatanların sayısı 3 milyonu aştı