Ana SayfaDünyaGeorge Floyd cinayeti: Polislerden biri daha kefaletle serbest bırakıldı

George Floyd cinayeti: Polislerden biri daha kefaletle serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – Polis tarafından öldürülen George Floyd’un gözaltı işlemi sırasında olay yerinde bulunan dört polisten J. Alexander Kueng 750 bin dolar kefaletle serbest bırakıldı.

ABD’nin Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde, 25 Mayıs’ta 44 yaşındaki Derek Chauvin isimli beyaz bir polis, gözaltına alarak yere yatırdığı 46 yaşındaki George Floyd isimli siyahı 8 dakika 46 saniye boyunca boynuna diziyle bastırarak öldürmüştü.

Gözaltı işlemi sırasında Chauvin’in yanında bulunan ve görevden alınan diğer üç polisten biri olan Thomas Lane, 750 bin dolarlık kefaletinin ödenmesiyle Hennepin County cezaevinden tahliye edilmişti.

Bu sırada orada bulunan polislerden eski polis J. Alexander Kueng’in, 750 bin dolarlık kefaletinin ödenmesinin ardından Hennepin Böge Cezaevi’nden şartlı tahliyeyle tahliye edildi.

Floyd’u öldüren Chauvin, “Kasıtlı olmadan ikinci derece cinayet”, “üçüncü derece cinayet” ve “ikinci derece taksirle insan öldürme” ile suçlanıyor.

Cinayet anında Chauvin’in yanında bulunan polisler Tou Thao ve Alexander Kueng ile birlikte Thomas Lane ise cinayete yardım ve yataklıktan yargılanıyor.


George Floyd cinayeti: Polis Chauvin ilk kez yargıç karşısına çıktı

Fotoğraflarla: George Floyd son yolculuğuna uğurlandı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gülistan Doku'nun avukatı: Şüpheli Abakarov dosyadaki bilgilere ulaşıyor
Sonraki Haber
Mülteci Günü: Dünyada 79,5 milyon kişi zorla yerinden edildi