Ana SayfaGüncelGire Spi’de açlığa karşı isyan

Gire Spi’de açlığa karşı isyan

HABER MERKEZİ – Kuzeydoğu Suriye kentlerinden Gire Spi’de halk “Açlığa ve unsuzluğa ‘evet’ demiyoruz” diyerek isyan etti.

Türkiye’nin eski adı ÖSO (Özgür Suriye Ordusu) olan Suriye Milli Ordusu’yla beraber Kuzeydoğu Suriye’ye dönük askeri harekatıyla girdiği Gire Spi diğer adıyla Tel Abyad’dan göç etmeyerek kalan halk isyanda.

Birleşmiş Milletler, 9 Ekim 2019’da başlatılan harekat sebebiyle 80 bini çocuk olmak üzere en az 176 bin kişinin yerinden edildiğini açıklamıştı.

Dün kent merkezindeki grupların ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) üsleri ile tabelasında Türkçe ve Arapça “Tel Abyad Mahalle Meclisi” yazan merkeze yürüyüş gerçekleştiren halkın, bugün de eylemlerini sürdürdüğü bildirildi.

Ayrıca Suriye Milli Ordusu ve TSK’nin en önemli üs noktalarından olan Siluk ve Hemam Türkmen kasabalarında da isyan başladığı aktarılıyor.

Mezopotamya Ajansı’ndan Nazım Daştan’ın haberine göre isyan edip yürüyüşe geçen halk, “Ölüme ‘evet’ dedik ama açlığa, unsuzluğa ‘evet’ demiyoruz” sloganı atarak, içinde bulundukları ekonomik sıkıntılara tepki gösteriyor.

Kentteki isyanın yer yer sürdüğü de belirtiliyor.

Türkiye, bir süredir Urfa’nın Akçakale ilçesinin karşısında yer alan kentin tahılını sınırın bu tarafında taşıyor.

Geçtiğimiz haftalarda İHA’nın aktardığı bir haberde, Gire Spi’den alınan hububatın, kamyonlarla Akçakale Gümrük Kapısı’ndan çıkış yaparak Toprak Mahsulleri Ofisi’ne ait depolara boşaltıldığı aktarılmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kararlılığın sonucu: Baro başkanları Ankara'ya girdi, yürüyüş sona erdi
Sonraki Haber
Batman kayyumundan Kürtçe ikon açıklaması