Ana SayfaGüncelGörevden uzaklaştırılan HDP’li Cizre Belediye Eşbaşkanı’na 6 yıl 3 ay hapis cezası

Görevden uzaklaştırılan HDP’li Cizre Belediye Eşbaşkanı’na 6 yıl 3 ay hapis cezası

HABER MERKEZİ – Görevden alınarak yerine kayyum atanan HDP’li Cizre Belediye Eşbaşkanı Mehmet Zırığ’a, “örgüt üyeliği” iddiasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldıktan sonra yerine kayyım atanan Şırnak’ın HDP’li Cizre Belediye Eşbaşkanı Mehmet Zırığ’ın da aralarında bulunduğu 79 kişinin yargılandığı “KCK Cizre” davasının karar duruşması Malatya 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Savcılık, sanıklardan 15’i hakkında “örgüt yöneticisi olmak”, Zırığ’ın da aralarında bulunduğu 64 kişi hakkında ise “örgüt üyesi olmak” suçlamasıyla ceza istedi.

Mahkeme, 67 kişi hakkında “örgüt üyesi olmak” suçlamasıyla 6 yıl 3 ay ile 10 yıl arasında değişen hapis cezaları verdi.

Mehmet Zırığ hakkında da 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Mahkeme, 11 kişi hakkında ise beraat kararı verdi.

Konuya ilişkin sosyal medyadan paylaşımda bulunan Zırığ, “2011’de FETÖ’cü savcılar tarafından açılan Cizre KCK davasından 6 yıl 3 ay ceza aldık. Bu karar ile FETÖ-AKP ortaklığının devam etiği esasında belgelenmiş oldu. Ne FETÖ ne sarayın tek adam rejimi bizi mücadelemizden gram geri adım attırmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

HDP yönetimindeki Şırnak’ın Cizre Belediyesi’ne 29 Ekim 2019 tarihinde kayyum atanmıştı.

Belediyeye kayyum atandığına dair tebligatı Twitter üzerinden paylaşan Cizre Belediye Eşbaşkanı Mehmet Zırığ, “Cizre halkı size asla boyun eğmeyecek” demişti.

Tebligatta, Zırığ hakkında alınan “geçici uzaklaştırma” kararının gerekçesi olarak, yargılandığı bir dava ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle hakkında açılan bir soruşturma gösterilmişti.


HDP’li eski belediye eşbaşkanı Sara Kaya’ya 16 yıl hapis


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kadir Şeker'e yine tahliye yok
Sonraki Haber
Kardeşi Günay Torun'u öldüren Halil Küçükkurt'a ağırlaştırılmış müebbet