Ana SayfaGüncelGrup Yorum: Helin ve İbrahim’e sözümüz var, konserimizi yapacağız

Grup Yorum: Helin ve İbrahim’e sözümüz var, konserimizi yapacağız

HABER MERKEZİ – Yenikapı’da yapmak istedikleri konser başvurularının İstanbul Valiliği tarafından reddedilmesine ilişkin açıklama yapan Grup Yorum, “Yoldaşlarımızın bedel ödeyerek yapmak istedikleri konser düşünü gerçek kılacağız” ifadelerini kullandı.

Grup Yorum, sosyal medya hesapları üzerinden “Geliyoruz zincirleri kıra kıra” sözleriyle konser duyurusu yapmıştı.

Ardından İstanbul Valiliği, ‘konsere izin verilmemiştir’ diye açıklama yapmıştı.

Bunun üzerine Grup Yorum yazılı bir açıklama yaptı.

Yaptıkları başvurunun ardından düzenlemek istedikleri konserin yasaklandığına ilişkin açıklamanın kendilerine herhangi bir tebliğ yapılmadan valiliğin internet sitesinden yayımlandığını belirten Grup Yorum, başvurularına 9 saat içerisinde ret kararı verildiğini bildirdi.

“Ayrıca verilen tebligatta neden olarak ‘Valilik tarafından uygun görülmemiştir’ gösterilmiştir. Kime göre, neye göre uygun görülmemiştir? Konsere izin verilmemesi için akla uygun hiçbir gerekçe yoktur. Asıl korkuları o alanda milyonların Bağımsız Türkiye sloganını haykıracağı ve adalet talebini dile getireceği bir konser olmasıdır. Sadece bir afiş paylaşımında sonra Valiliğin bu konsere ret kararı vermesinin tek nedeni budur.”

Valiliği ret kararına ilişkin Bölge İdare Mahkemesi’ne itirazda bulunacaklarını duyuran Grup Yorum açıklamasında, ölüm orucunda yaşamını yitiren üyelerini hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

“Konser çalışmalarımız devam edecek. Helin ve İbrahim’e sözümüz var dedik. Helin ve İbrahim konser yapabilmek için ölümsüzleştiler. Milyonların sesi Grup Yorum’u yasaklamalarla, baskılarla susturamayacaklar. Çünkü ölümsüz şarkımız Helin Bölek, dünyayı ayağa kaldırdı. Yıldızlı yürek İbrahim Gökçek, dünya halklarını birleştirdi.
Grup Yorum dünya halklarıdır. Tüm engelleri bir bir direnişimizle aştık, aşmaya da devam edeceğiz. Bu engeli de direnerek aşacağız. Biz konserimizi yapacağız. Buradan ilan ediyoruz. Yoldaşlarımızın bedel ödeyerek yapmak istedikleri konser düşünü gerçek kılacağız.”

Bölek ve Gökçek yaşamını yitirmişti

Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve İbrahim Gökçek, konser yasaklarının sonlandırılması, tutuklu üyelerinin serbest bırakılması ve İdil Kültür Merkezi üzerindeki baskılara son verilmesi talepleriyle ölüm orucundaydı.

Bölek 3 Nisan’da, eyleminin 288’inci gününde yaşamını yitirmişti.

Temel taleplerden olan konser yasağının kaldırılacağına dair verilen söz üzerine Gökçek ise ölüm orucuna eyleminin 323’üncü gününde, 5 Mayıs’ta ara vermiş, ardından hastaneye kaldırılmıştı.

Ancak Gökçek, 7 Mayıs’ta tedavi gördüğü hastaneye yaşamını yitirmişti.




Önceki Haber
İstanbul'da Nasiba Mamatklova evli olduğu erkek tarafından öldürüldü
Sonraki Haber
Temelli: Toplum iktisadi şiddetle karşı karşıya