Ana SayfaToplumsal CinsiyetGüleda Cankel cinayeti davası: Sanığın reddi hakim talebi için duruşma ertelendi

Güleda Cankel cinayeti davası: Sanığın reddi hakim talebi için duruşma ertelendi

HABER MERKEZİ – Isparta’da üniversite öğrencisi Güleda Cankel’i öldüren Zafer Pehlivan’ın yargılandığı davanın üçüncü duruşması, sanığın reddi hakim talebinin bir üst mahkemece değerlendirilmesi için ertelendi.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Fotoğrafçılık Bölümü öğrencisi olan 19 yaşındaki Güleda Cankel’i, 19 Kasım 2019’da öldüren Zafer Pehlivan hakkında açılan davanın üçüncü duruşması yapıldı.

Sanık Pehlivan, Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya, SEGBİS aracılığıyla Burdur Cezaevi’nden katıldı.

Çok sayıda avukatın müdahil olmak istediği duruşmayı, baba Mustafa Cankel, CHP Muğla milletvekilleri Süleyman Girgin ve Burak Erbay ile Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun da izlemek istedi.

Mahkeme başkanı, Corona virüsü salgınına karşı tedbirlere uyulabilmesi için salonun yetersiz olduğunu, bu nedenle duruşmayı başlatamayacağını söyledi.

Milletvekilleri ise buna tepki göstererek, Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle bir uygulamayla karşılaşmadıklarını, bu davayı tüm kamuoyunun merak ettiğini ve onlar adına duruşmayı takip etmek istediklerini ifade etti.

Milletvekillerinin “Gerekirse biz ayakta bekleriz, avukatlar yerinde oturabilir. Ama biz bu davayı her şekilde takip etmek zorundayız” demesinin ardından duruşma başladı.

Zafer Pehlivan’ın avukatı, mahkemeye dilekçe vererek, müvekkilinin reddi hakim talebinde bulunduğunu bildirdi.

Mahkeme heyeti, reddi hakim talebinin bir üst mahkeme olan Isparta 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından değerlendirilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Ne olmuştu?

Cinayetin ardından tutuklanan Pehlivan’ın, Güleda’yı öldürmeden önce darp ettiği ve kadının emniyete giderek ifade verdiği belirtilmişti.

Pehlivan, şiddetin ardından Güleda’yı “Haydi şikâyetçi olsana edebiliyorsan” diyerek tehdit etmişti.

Sokakta gerçekleşen şiddeti gören yurttaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Güleda’yı  Isparta Sanayi Şehit Faruk Kaplan Polis Merkezi’ne götürmüştü.

Burada ifade veren Güleda, “Zafer boğazımı eliyle sıkıp silkelemeye başladı. Saat 00.00’a kadar ‘Önce seni, sonra kendimi öldüreceğim’ diyerek tehdit etmeye başladı” demişti.

‘Kasten yaralama’, ‘tehdit’ ve ‘mala zarar verme’ suçlarından hakkında işlem yapılan Pehlivan, saat 03.51’de serbest bırakılmış ve Güleda’yı öldürmüştü.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
“DTK'ye operasyon, Kürtlerin demokratik örgütlenmesini tasfiye etme çabası”
Sonraki Haber
'Çoklu baro' teklifine karşı İstanbul Adliyesi önünde 'Savunma Mitingi'