Ana SayfaManşetGülistan Doku soruşturması: Köprüdeki görüntülerle dosya çözülecek

Gülistan Doku soruşturması: Köprüdeki görüntülerle dosya çözülecek

HABER MERKEZİ – Dersim’de 177 gündür haber alınamayan Gülistan Doku’nun aile avukatı Ali Çimen, soruşturmaya dair bilgi verdi; karartılan deliller ve oluşturulan sahte delillere dikkat çekti. Avukat Çimen, bilirkişiye gönderilen Sarı Saltuk Köprüsü’nde çekilen görüntülerin olayı aydınlatacağını söyledi.

Dersim’de Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku, 5 Ocak’tan bu yana kayıp. Yani Doku’dan 177 gündür haber alınamıyor.

Doku’nun kaybolmasından 5 gün sonra 10 Ocak’ta Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturmanın bir numaralı şüphelisi Zainal Abarakov ve ailesiyle ilgili gerekli yasal işlemler henüz yapılmış değil.

Yürütülen soruşturmanın seyrine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Doku’nun aile avukatı Ali Çimen, soruşturmadaki eksikler, çelişkiler, karartılan deliller ve oluşturulan sahte delillere ilişkin Mezopotamya Ajansı’na bilgiler verdi.

Gazeteciler Arjin Dilek Öncel ile Fethi Balaman’a konuşan avukat Çimen, kayıp vakalarında şüpheliye ulaşmak için bazı kriterlerin olduğunu ancak Doku soruşturmasında bu kriterlere uyulmadığını kaydetti.

Kayıp soruşturmalarında öncelikle kayıp olan kişinin eşi, nişanlısı ve sevgilisi gibi birinci derece yakınlarının sorgulandığını belirten Çimen, tüm işaretler Zainal Abarakov’u işaret etse de şüpheli hakkında işlem yapılmadığına dikkat çekti.

Çimen, “Savcının şüpheliyi gözaltına aldırıp sorgulatması gerekirdi. Şüpheli ile ilgili hiçbir işlem yapılmadan öylece bırakılıyor” dedi.

Abarakov’un çelişkili ve yalan ifadelerine vurgu yapan Çimen, Doku’nun intihar ettiğine dair ortaya atılan iddiaların çürütüldüğünü belirtti.

Şüpheliye, telefonuna el konulacağına dair bilgi sızdırıldığını, bu durumun “delil karartmaya” zemin hazırladığını söyleyen Çimen, şüphelinin lehine olacak hususları telefon ekran görüntüsü olarak kaydedip, Doku ile ilgili tüm delilleri sildiğini belirtti.

Mesajlarla sahte delil elde etmeye çalışıldığına dikkat çeken Çimen, “Şu aşamada tutuklanması lazım. Biz talepte bulunduk. Tutuklanacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Ayrıca şüphelinin polis olan babasının Doku soruşturmasında yer almasından kaynaklı olayın çözülemediğini ifade eden Çimen, şüpheli olan ailenin “terör” gerekçesini öne sürerek şehri terk ettiğine de dikkat çekti.

Sarı Saltuk Köprüsü’nde kameraya yansıyan ve Gülistan Doku olduğu iddia edilen görüntüyü bilirkişiye gönderdikleri bilgisini veren Çimen, “Bilirkişiden gelecek sonuç ile Gülistan’ın akıbeti ortaya çıkacak. O görüntüler bilirkişiden döndüğü takdirde dosya çözülecektir. Yine şüphelinin ‘mama’ mesajlaşmasına ilişkin gelecek rapor dosyayı aydınlatacaktır” dedi.

Dosyadaki baş şüpheli Abarakov’un telefonuna 54 gün sonra el konulurken, Abarakov’un “mama” olarak kaydettiği kişi ile yaptığı Rusça mesajlaşmalar ortaya çıkmıştı.

Ancak bunlar “özel mesajlaşma” denilerek incelenmemişti. Avukat Çimen, bunun kabul dilemez olduğunu, bu görüşmenin raporlara yansıması için gerekli itirazları yaptıklarını ifade etti.

Çimen, “Göreceksiniz o yazışmada Gülistan ile ilgili veriler ortaya çıkacak. Bu öyle sıradan yapılmış bir hata değildir. Bu aynı zamanda kötü niyeti de doğurur. Suçlular suçunu örtmek için suç failini ‘mama’ diye kaydedebilir” diyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Polonya'da cumhurbaşkanlığı seçimi: İlk turu Duda önde tamamladı
Sonraki Haber
İdamlarının 95’inci yılı: Şeyh Said ve arkadaşlarının mezar yerleri için çağrı