Ana SayfaManşet‘Gülistan Doku soruşturmasında deliller karartılıyor, birileri korunuyor’

‘Gülistan Doku soruşturmasında deliller karartılıyor, birileri korunuyor’

HABER MERKEZİ – Dersim’de 175 gündür kayıp olan Gülistan Doku’ya ilişkin soruşturmada delillerin karartıldığını belirten Gülistan Doku Adalet Komisyonu üyesi Helin Yağmur Uci ve HDP İl Eşbaşkanı Nurşat Yeşil, “Şahısların belirli güçler tarafından korunması, bilgiler önceden haberdar edilmesi göz ardı edilemez” ifadelerini kullandı.

Dersim’de Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku, 5 Ocak’tan bu yana kayıp.

Gülistan’ın telefon sinyalinin kesildiği Uzunçayır Baraj Gölü’ndeki Dinar Köprüsü çevresindeki arama çalışmalarından ise bir sonuç alınmış değil.

Arama çalışmalarına dair konuşan Gülistan Doku Adalet Komisyonu üyesi Helin Yağmur Uci ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim İl Eşbaşkanı Nurşat Yeşil, delillerin karartıldığını söyledi.

Mezopotamya Ajansı’ndan Ayşe Sürme’ye konuşan Helin Yağmur Uci, sahte deliller oluşturulduğunu, dosyaya dışarıdan müdahale edildiğini ifade etti.

Barajda yapılan çalışmalarda üç cenazenin çıkarıldığını ancak hala Gülistan’a ait bir ize ulaşılmadığını belirten Uci, suda çalışmaların durdurulması gerektiğini kaydetti.

“Yetkililer kamera karşılarında ‘barajı boşaltacağız’ sözleri verdiler. Fakat verdikleri sözü yerine getirmediler. Hala çalışmalar suda yürütülüyor. Baş şüpheli Zainal Abarakov’un üvey babasının verdiği bir röportajda ‘Gülistan bulunsun bulunmasın umurumda değil’ ve Gülistan için mücadele eden kadınlar, ailesi için ‘kamera karşısına çıkmış dans ediyorlar’ söyleminde bulunmuştu. Dans ediyor dedikleri kadınlar Gülistan için mücadele ediyor ve ‘hepimiz bir Gülistan’ız’ diyor.”

Şüpheliler hakkında etkin bir soruşturma yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Uci, gerçeklerin ortaya çıkması için birçok kadın örgütleriyle her alanda çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi.

‘Kimse Gülistan’ın intihar ettiğine inanmıyor’

HDP Dersim İl Eşbaşkanı Nurşat Yeşil ise Gülistan’a ilişkin cinayet ve kaçırılma ihtimalleri üzerinde durulması gerektiğini, fakat savcılığın ısrarla intihar üzerinde durduğunu söyledi.

Şüpheli isimlere dikkat çeken Yeşil, “İlk kaybolduğundan bu yana Gülistan’ın kimse intihar ettiğine inanmıyordu” dedi.

“Baş şüphelinin üvey babasının asayiş biriminde çalışması bizim için ekstra kuşku konusudur. Asayişte çalışan bir polis kamera görüntüleri elinin altında, delillere çabukça ulaşabilir. Delillerin karartılması yönündeki şüphelerimizi baro ile paylaşmıştık.
Geldiğimiz noktada şüphelerimizin doğru olduğunu görüyoruz. Olayın karartılması, savcının eksik soruşturma yürütmesi, şahısların belirli güçler tarafından korunması, bilgiler önceden haberdar edilmesi göz ardı edilemez. Son olarak Zainal’ın kamere da görüntülerinin olması, Engin Yücel’in olmaması kuşkuları arttırdı.”

Yeşil, Abarakov’un telefonundaki Rusça yazışmalara da yine “özel” olduğu gerekçesiyle bakılmadığını hatırlatarak şunları söyledi:

“En basit bir dosyaya veya sosyal medya paylaşımlarında bile kişinin telefonlarına el konuluyor. Her şeyleri polisler tarafından inceleniyor. Kaybolan bir genç kadın var, öldürülmüş olabilir. Buna rağmen kişinin özel hayatı diye telefon inceleme gereğinde bile bulunulmuyor.
Evet bu kişi korunuyor, bazı kişiler, emniyet ne olduğunu açık bir şekilde biliyor. Belirli bir süre ararız, bulunmaz, unutulur diye düşündüler. Aile ve kadınların sahiplenmesiyle bugünlere geldi. Her alanda Gülistan Doku nerede diye soruyoruz. Gülistan Doku bulunana kadar unutulmayacak.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstanbul'da tekstil atölyesinde patlama: Bir kişi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
İzmir'de erkek şiddeti: Kadını darp etti, görüntüler sosyal medya paylaşıldı