Ana SayfaToplumsal CinsiyetGülistan Doku’nun ablası: 173 gün boyunca ceset aramak normal bir şey değil

Gülistan Doku’nun ablası: 173 gün boyunca ceset aramak normal bir şey değil

HABER MERKEZİ – Dersim’de 173 gündür kayıp olan Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku, ortaya atılan ciddi iddiaların üzerine gidilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Siz hepiniz normalmiş gibi davranıyorsunuz ya. 173 gün boyunca ceset aramak normal bir şey değil” dedi.

Dersim’de Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku, 5 Ocak’tan bu yana kayıp.

Doku’nun telefon sinyalinin kesildiği Uzunçayır Baraj Gölü’ndeki Dinar Köprüsü çevresindeki arama çalışmalarından ise bir sonuç alınmış değil.

Arama çalışmaları devam ederken, Gülistan’ın ablası Aygül Doku sosyal medya üzerinden bir video paylaştı.

“Kardeşimin cesedini aramak bizim işimiz oldu” diyen Doku, ortaya konulan iddiaların araştırılmadığına dikkat çekti.

“Bu normal bir şey değil. Siz hepiniz normalmiş gibi davranıyorsunuz ya. 173 gün boyunca ceset aramak normal bir şey değil. 21 yüzyılda teknoloji çağındayız. Gülistan’ın kaybolduğu kent kameralarla dolu, içinde sır olmayacağı bir kent. Ne yazık ki 173 gündür ben Gülistan’ın ölüsüne bile ulaşamıyorum. Suda yapılan çalışmalarda 3 kişinin cesedi çıkıyor. Peki Gülistan’ın niye cesedi çıkmıyor? Ya da bu kadar ciddi iddialar ortadayken, neden bu ciddi iddiaların üzerine gidilmiyor.”

“Her şey açık ve net ortada”

Doku, öğretim görevlisi Cahide Altunataç’ın derse geç kalan öğrencilerden 5 TL topladığı yönündeki iddiaları kamuoyuyla paylaştığı için ifadeye çağrıldığını hatırlatarak şunları söyledi:

“Bakın ben saçma sapan iddialar üzerine ifadeye çağrıldım. Fakat Engin Yücel ‘emniyetin ispatlamadığını ispatlarım’ diyor. Savcının dosyasında olmadığı evrakların kendisinde olduğunu iddia ediyor. Böyle bir adam tam Gülistan’ın dosyası açıldığında asayişte polis memuruydu. Ben bu adamdan neden şüphelenmeyeyim?
Bu adamın oğlu, karşı tarafa ‘benim telefonuma el koyacaklar’ diyerek telefonunu sıfırlıyor. Bunlar benim ürettiğim senaryolar değil. Her şey açık ve net ortada. Neden bunların üzerine gidilmiyor? Bunların masun olduğuna gerçekten inanıyorsanız, neden bana Gülistan’ın ölüsünü bile veremiyorsunuz? Ben daha kaç gün kardeşimin cesedini arayacağım?”



Önceki Haber
Merkez Bankası faizleri sabit tuttu
Sonraki Haber
AYM'den Güven ve Farisoğulları’nın başvurusuna ret