Ana SayfaToplumsal CinsiyetGülistan Doku’nun ablası: Kardeşimin öldürüldüğünü, delillerin karartıldığını düşünüyoruz

Gülistan Doku’nun ablası: Kardeşimin öldürüldüğünü, delillerin karartıldığını düşünüyoruz

HABER MERKEZİ – Dersim’de 166 gündür kayıp olan Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku, kardeşinin en son birlikte görüldüğü kişi olan Zaynal Abakarov’un üvey babası polis Engin Yücel’in delilleri karartığını belirterek, “Biz bu ailenin kardeşimi öldürdüğünü düşünüyoruz” dedi.

Dersim’de Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku, 5 Ocak’tan bu yana kayıp.

Doku’nun telefon sinyalinin kesildiği Uzunçayır Baraj Gölü’ndeki Dinar Köprüsü çevresindeki arama çalışmalarından ise bir sonuç alınmış değil.

Arama çalışmaları devam ederken, Doku ailesi geçtiğimiz gün Gülistan’ın en son birlikte görüldüğü ve şüpheli olarak görülen kişi olan Zaynal Abakarov hakkında suç duyurusunda bulundu.

Doku ailesinin avukatı Ali Çimen’in, Abakarov’un tutuklanması talebiyle Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulundu.

Mezopotamya Ajansı’ndan Ayşe Sürme’ye konuşan Doku’nun ablası Aygül Doku, olayı soruşturan Abakarov’un üvey babası polis Engin Yücel’in delilleri karartığını söyledi.

Doku, kardeşi ve arkadaşları arasındaki mesajlaşmayı hatırlatarak, kardeşinin okul arkadaşı G.Y.’ye “Korkuyorum” diye attığı mesaja dikkat çekti.

Yücel’in mesajları örtbas etmeye çalıştığını belirten Doku, şunları söyledi:

“Gülistan, gece 12.30’da ‘Ben korkuyorum’ mesajlarını atmasına rağmen ‘Yok Gülistan yürürken korktuğu için o mesajı attı’ diyor. Gülistan’ın yürüdüğü saat 22.30’dur. Bu adam böyle bir yalan söyleme gereğinde niye bulundu?
Biz emniyete, savcılığa ‘Böyle bir şeyi, görüntü veya ispatlaya bilir misiniz’ diye söyledik. ‘İspatlayamayız, böyle bir görüntü elimizde yok’ dediler. Fakat Engin Yücel ‘Ben bunu ispatlarım’ dedi. Emniyetin ispatlayamadığı şeyi bu adam nasıl ispatlaya biliyor? Soru işaretleri aklımızda var.”

Kardeşinin öldürüldüğünü düşündüğünü söyleyen Doku, Gülistan’ı arayan yetkililerin kendisine söylediklerini de aktardı:

“Bana ‘Aygül 166 gün boyunca kimse kimseyi bu kadar aramaz. 166 gün boyunca bu kadar aranan birisinin bulunmama gibi bir şey olamaz. Sen burada oyalanıyorsun. Kardeşin burada olsaydı bin defa bulunurdu. Kardeşini git ara’ diyorlar.

“Biz de açıkça bu ailenin bizim kızımızı, kardeşimi öldürdüğünü düşünüyoruz” diyen abla Doku, “Gözaltına alınmayan bu çocuğun aile avukatımızla birlikte savcılığa tutuklama kararı talebinde bulunduk. Bu talebimizin yerine getirilmesini istiyoruz. Bu talep yerine getirilmediği taktirde biz üst mercilerle görüşeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.


Doku ailesinin avukatından suç duyurusu: Zaynal Abakarov tutuklanmalı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Meclis Başkanlığı, 'Dersim Tertelesi' ifadesini 'yaralayıcı' buldu
Sonraki Haber
Erhan Görür’ün ölümü: Görgü tanıkları yaşananları anlattı, ailesi 'adalet' istiyor