Ana SayfaGüncelHacı Lokman Birlik’in cenaze törenine katılan baba Hasan Birlik yeniden yargılanacak

Hacı Lokman Birlik’in cenaze törenine katılan baba Hasan Birlik yeniden yargılanacak

HABER MERKEZİ – Şırnak’ta zırhlı aracın arkasında sürüklenerek cenazesine işkence yapılan Hacı Lokman Birlik’in ceneze töreninde oğlunun fotoğrafını taşıdığı için yargılanan baba Hasan Birlik hakkında verilen beraat kararı bozuldu.

Hacı Lokman Birlik 3 Ekim 2015’te Şırnak’ın Dicle Mahallesi’nde yaralı haldeyken öldürülmüş, ardından da bedeni akrep tipi zırhlı aracın arkasına bağlanarak sürüklenmişti.

Birlik’in cenaze törenine katılan baba Hasan Birlik ile dokuz kişi hakkında “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla dava açılmıştı.

Şırnak 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, “suç unsuru oluşmadığı” gerekçesiyle tüm sanıklar hakkında beraat kararı verilmişti.

Dosya savcısının mahkemenin kararına ilişkin Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi’ne yaptığı itiraz kabul edilerek, yerel mahkemenin verdiği kararı bozdu.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Hacı Lokman Birlik’in “örgüt üyesi” olduğunu ileri süren mahkeme, cenaze töreninde atılan “şehît namirin” gibi sloganlar ile sarı, kırmızı ve yeşil renkli flamaların taşınmasının ifade özgürlüğü kapsamında görülemeyeceğini kaydetti.

Eylemlerinin bir bütün olarak değerlendirildiğinde, sanıkların “örgüt propagandası” yaptıklarını iddia eden mahkeme, savcının itirazını “yerinde” buldu.

Kararla birlikte 10 kişinin yargılamasına yeniden başlanılacak.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
‘Demokrasi Yürüyüşü’ sürüyor, Ankara'da deklarasyon açıklanacak
Sonraki Haber
İdlib'de sel ve fırtına: Mülteci kamplarındaki üç çocuk hayatını kaybetti