Ana SayfaGüncel“Hafız’ın kalemi, kamerası yerde kalmadı”

“Hafız’ın kalemi, kamerası yerde kalmadı”

HABER MERKEZİ – Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG), bundan tam 28 yıl önce, 8 Haziran 1992 tarihinde Diyarbakır Sur’da öldürülen Özgür Gündem gazetesi muhabiri Hafız Akdemir’i anarak yazılı bir açıklama yayımladı. “Hafız’ı katlettiler ama kalemi, kamerası yerde kalmadı” denildi. Açıklamanın tamamını paylaşıyoruz.

“Türkiye’de hakikatin takipçisi olmak büyük bedeller gerektirdi. Bugün de hakikat takipçilerine yönelik baskılar devam ederken dün bu topraklarda bunun adı ölüm demekti. Özgür basın emekçileri, gerçekleri halka buluşturmak için yürüttükleri mücadele sonucunda tutuklandılar, gözaltında kaybedildiler ya da tek kurşunla öldürüldüler. Özellikle Kürdistan kentlerinde yaşanan ayrımcılık ve ihlal ve katliamları, Hizbul-Kontra’nın kirli ilişkilerini haberleştirdikleri, dünyaya duyurdukları için katillerinin yüzlerini dahi göremeden enselerinden tek kurşunla hayattan alındılar. Bu isimlerden biri de Hafız Akdemir’di.

“Yıllarca cezaevinde kaldıktan sonra Yeni Ülke gazetesinde muhabirliğe başlayan Akdemir, gazeteciler için bir okula dönüşen Özgür Gündem gazetesinde mücadelesini sürdürdü. O dönem her alanda habercilik yapan Akdemir, diğer birçok meslektaşı gibi kontra güçler tarafından tehdit edildi. Gazete bürosu önüne konan ‘Kaleminiz kırılacak’ tehdidine rağmen Hafız Akdemir, hakikat arayışını bırakmadı.

“8 Haziran 1992’de sonrasında adıyla anılacak olan Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki bir sokakta ensesinden bir kurşunla katledildi. Hafız Akdemir bu topraklarda öldürülen ilk gazeteci değildi, ne yazık ki son da olmadı. Hafız Akdemir’in kendinden öncekilerin kırılan kalemini aldığı gibi ondan sonra gelen hakikat yolcuları da O’nun takipçisi oldu. Hafız’ı katlettiler ama kalemi, kamerası yerde kalmadı.

“Dicle Fırat Gazeteciler Derneği olarak ölüm yıldönümü münasebetiyle andığımız Hafız Akdemir’in yürüttüğü mücadelenin takipçisi olacağımızı bir kez daha yineliyoruz.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstanbul'da bir haftada dördüncü kadın cinayeti
Sonraki Haber
“Yarına Tek Bilet”ten fragman