Ana SayfaGüncelHaftasonu 15 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak

Haftasonu 15 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak

HABER MERKEZİ – Bu haftasonu 15 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Kısıtlama öncesinde Cuma günü market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler saat 23.00’a kadar açık olacak.

İçişleri Bakanlığı genelgesine göre, haftasonu 15 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Kısıtlama büyükşehir statüsündeki Ankara, Antep, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun ve Van ile Zonguldak’ı kapsıyor.

Genelgeye göre;

  • Sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde Cuma günü market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler saat 23.00’a kadar faaliyetlerine devam edebilecek.
  • Kısıtlamanın olduğu 6 Haziran Cumartesi günü market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek.
  • Kısıtlama günlerinde ekmek üretilen fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile ekmek satılan bayiler, tatlı üretilen, satılan iş yerleri açık olacak.
  • Cumartesi ve Pazar günleri lokanta ve restoranlar sadece evlere paket servis şeklinde hizmet sunacak.
  • Yine kısıtlamanın uygulandığı günlerde, eczane, hastane gibi sağlık kuruluşları ile kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gereken kamu kurum ve kuruluşları da açık olacak.

65 yaş üstü Pazar günü dışarıya çıkabilecek

65 yaş ve üzerindekiler ile kronik rahatsızlığı olanların 7 Haziran Pazar günü 14.00-20.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla sokağa çıkabilecek. İhtiyaç duyulan hallerde refakatçileri de istisna kapsamında.


Genelgenin tamamına BURADAN ulaşabilirsiniz.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Canlı Blog | Dünya genelinde vaka sayısı 6 buçuk milyonu aştı
Sonraki Haber
HDP'li Güven ve Farisoğulları ile CHP'li Berberoğlu tutuklandı