Ana SayfaGüncelHakkari’de 15 gün süreyle eylem ve etkinlik yasağı

Hakkari’de 15 gün süreyle eylem ve etkinlik yasağı

HABER MERKEZİ – Hakkari’de 5 Haziran’an geçerli olmak üzere 15 gün boyunca kent genelinde eylem ve etkinlikler yasaklandı.

Hakkari Valiliği, 15 gün boyunca tüm eylem ve etkinliklerin yasaklandığını duyurdu.

Valilik açıklamasında yasaklamaya gerekçe olarak “Cumhuriyetin temel nitelikleri, devletin ülkesi ve milletin bölünmez bütünlüğü ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin engellenmemesi, milli güvenlik ve kamu düzeninin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, hak ve özgürlüklerin korunması, meydana gelebilecek muhtemel bir provokasyon ve yaşanması muhtemel toplumsal olayların önlenmesi” gösterildi.

5 Haziran’dan itibaren yasak kararının alındığı belirtilen açıklamada yasak olan eylem ve etkinlikler şu şekilde sıralandı: Miting, açık yer toplantıları, gösteri yürüyüşleri, oturma eylemi, açlık grevi, çadır kurma, basın açıklamaları, stant açma, konser, şenlik meşale yakma, el ilanı ya da bildiri dağıtma.

Valiliğin yasak kararı, haklarında kesinleşmiş yargı kararları olduğu gerekçesiyle DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ile CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun milletvekillikleri düşürülmesinin ardından geldi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kadıköy'de protesto: Halkın iradesine darbe yapılamaz
Sonraki Haber
Canlı Blog | Dünya genelinde vaka sayısı 6 buçuk milyonu aştı