Ana SayfaCezaevleriHasta tutuklu Selma Altan’a ilk duruşmada tahliye

Hasta tutuklu Selma Altan’a ilk duruşmada tahliye

HABER MERKEZİ – 7 aydır tutuklu olan hak savunucusu Selma Altan, ilk duruşmada tahliye edildi.

Ege Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (EGE TUHAYDER) kurucu üyesi, hak savunucusu Selma Altan’ın tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşması İstanbul 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

16 Kasım 2019’da “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklanan Altan, tutuklu bulunduğu Şakran Cezaevi’nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Mahkeme, Altan’ın yurtdışı çıkış yasağı ile tahliyesine karar verdi.

Mahkemenin kararında, “Sanığın tutukluluğunda geçirdiği süre, savunmasının alınmış olması hususu ve her ne kadar cezaevi koşullarında kalmasında sakınca olup olmadığına dair rapor aldırması için bulunduğu yer cezaevi müdürlüğüne yazı yazılmış olması ve buna ilişkin verilen cevabi yazı içeriği dikkate alınarak sanığın yurtdışına çıkış yasağı adli kontrolü uygulanmak suretiyle tahliyesine…” ifadeleri yer aldı.

Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

71 yaşındaki KOAH ve hipertansiyon hastası olan Altan’ın tutuklanma nedeni tutuklu yakınlarıyla görüşmüş olmasıydı.

Altan: Covid-19 salgınıyla cezaevinde tecrit arttı

Tahliye kararı sonrası cezaevinden çıkan Altan’ı ailesi ve yakınlarının yanı sıra Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eş Başkanı Besriye Tekgür ve İl yöneticileri, EGE TUHAY-DER, Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri karşıladı.

Altan burada yaptığı konuşmada, Covid-19 salgını bahane edilerek cezaevlerinde tecridin daha çok arttırıldığını söyledi ve ekledi:

“İçeride tutuklular hastaneye falan götürülmüyor. Bu şekilde tecridin olması tedirgin edicidir ve buda psikolojiyi olumsuz etkiliyor. O nedenle dışarıdan içerdekileri desteklemek lazım. Ben esas olarak dernek çalışanı ve yöneticisi olarak buraya cezaevine getirildim. Bizim içerde olmamızın esas nedeni buydu.
“Bundan sonra bu çalışmalara zaten devam edeceğiz. Biz kanunsuz hiç bir şey yapmadık. Emniyet önce fişliyor sonra da bir sürü delil üretmeye çalışıyor. Adeta öküzün altında buzağı arıyor. Adaletsiz bir ülkede yaşıyoruz maalesef.”



Önceki Haber
Berkin Elvan vurulduğu yerde anıldı: 'Adalet yok, polisler hala sokakta çocukları öldürüyor'
Sonraki Haber
Amerika'nın Sesi muhabiri Arif Aslan tutuklandı