Ana SayfaPolitikaHDP Kadın Meclisi’nden “Kadın Mücadelesi Her Yerde” kampanyası

HDP Kadın Meclisi’nden “Kadın Mücadelesi Her Yerde” kampanyası

HABER MERKEZİ – HDP Kadın Meclisi, “Kadın Mücadelesi Her Yerde” kampanyasının startını Ankara’da verdi.

HDP Kadın Meclisi; HDK Kadın Meclisleri, DTK Kadın Meclisi, DBP Kadın Komisyonu, HDP Demokratik Yerel Yönetimler Kadın Kurulu, Kadınların Kurtuluşu, SKM, SODAP’lı kadınlar, SYKP Kadın Meclisi, TJA, Yeşil Sol Kadınlar’ın katılımıyla “Kadın Mücadelesi Her Yerde” kampanyasının startını Ankara Kuğulu Park’ta yaptığı basın açıklaması ile verdi.

Polisin engelleme girişimlerine rağmen yapılan açıklamayı HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran okudu.

“Kadın kazanımlarımıza saldırı varsa bunun karşısında biz kadınların da direnişi ve mücadele kararlılığı vardır” diyen Başaran, HDP Kadın Meclisi olarak, bir ay sürecek kampanyayı başlattıklarını belirtti.

Başaran, “Evde, sokakta, Meclis’te, işyerinde; kısaca yaşamın her alanında haklarımıza sahip çıkacağız” dedi.

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü, kampanya kapsamında yapılacakları ise şöyle sıraladı:

  • “Meclis’ten geçirilmek istenen istismar yasasına karşı, ‘İstismarın Affı Olmaz’ diyeceğiz.”
  • “Siyasi tutsaklar için ölüm yasası anlamına gelen ancak çeteler, hırsızlar, kadın tacizcileri ve şiddet faillerini salıveren kadın düşmanı İnfaz Yasası’na karşı sokakları terk etmeyeceğiz.”
  • “‘Eşbaşkanlık mor çizgimizdir’ diyerek kadın düşmanı kayyımların kentlerimizi erkekleştirmesine izin vermeyeceğiz.”
  • “Adeta bir cins kırımına dönüşen kadın katliamlarına karşı ‘bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz yok’ diyerek her yerde örgütleneceğiz.”

Sözlerini “AKP-MHP erkek ittifakı bilsin ki; kazanılmış haklarımızı onların insafına terk etmeyeceğiz. Biz Kadınlar biliyoruz ki birlikte güçlüyüz. Bizi yaşatacak olan kadın dayanışmamız ve mücadelemizdir” diye sürdüren Başaran, tüm kadınlara da şu çağrıda bulundu:

“Gelin hep birlikte mücadelemizle erkek iktidarların korkusu olalım. Yaşanabilir bir dünya için kadın kazanımlarımızı gasp ettirmeyelim.”

Başaran, sözlerini “HDP Kadın Meclisi olarak; HEP BİRLİKTE, kayyıma karşı, istismara karşı, infaz yasasına karşı, kadına yönelik şiddete karşı; Meclis’te, sokakta, mahallede, evde, meydanlarda, fabrikalarda, atölyelerde ve kentlerin her noktasında mücadele halinde eylem ve örgütlenme halinde olacağız” diyerek noktaladı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bahçeli’den vekilliklerin düşürülmesine dair açıklama
Sonraki Haber
Gazeteci Hafız Akdemir’in mezarı tahrip edilmiş