Ana SayfaGüncelHDP’den Ankara’ya “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü”

HDP’den Ankara’ya “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü”

HABER MERKEZİ – HDP, vekilliklerin düşürülmesi ve tutuklamalara karşı Ankara’ya “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü” başlatıyor.

HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), HDP milletvekilleri Leyla Güven ve Musa Farisoğulları ile CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun vekilliğinin düşürülmesi ve ardından tutuklanmaları üzerine, dün olağanüstü toplandı.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar başkanlığında gerçekleşen toplantıda, partinin 9 maddelik tutum belgesi ardından yaptığı ortak mücadele çağrısının bir kez daha önem kazandığı vurgulandı.

Toplantıda, tehdit ve baskının kayyum uygulamalarıyla devam ettiği ve tüm demokrasi güçlerine yönelik olduğu belirtildi.

Mezopotamya Ajansı’ndan Berivan Altan’ın haberine göre vekilliklerin düşürülmesiyle bir kez daha bazı çevreler tarafından tartışmaya açılan “Meclis’ten çekilme” nin parti gündeminde olmadığı kaydedildi.

HDP MYK’de, Türkiye’nin her yerinden Ankara’ya yürünmesi kararı da alındı.

“Darbeye karşı demokratik mücadele programı”nın netleştirildiği toplantıda, Ankara’ya yapılacak “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü”nün hangi kentlerden başlatılacağı ise önümüzdeki günlerde parti sözcüsü Ebru Günay tarafından açıklanacak.

Ayrıca HDP, Meclis ve sokakta çeşitli eylem ve etkinlikler düzenleyecek.

‘Halk iradesine sahip çıkma’ çağrısıyla siyasi partiler, demokratik kitle örgütlerinin de yer aldığı bazı çevrelere ziyaretler gerçekleştirilecek.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kadınlardan cinsiyetçiliğe karşı kampanya: 'Erkek yerini bilsin'
Sonraki Haber
Rapor: Mayıs'ta 156 iş cinayeti yaşandı, 29'u Covid-19 kaynaklı