Ana SayfaGüncelHDP’den AYM kararı açıklaması: Demirtaş siyasi rehinedir

HDP’den AYM kararı açıklaması: Demirtaş siyasi rehinedir

HABER MERKEZİ – AYM’nin Selahattin Demirtaş hakkında verdiği karara ilişkin açıklama yapan HDP MYK, yürütmenin yargıya doğrudan müdahalesinin bir kez daha tescillendiğini belirterek, “Demirtaş’ın iktidar tarafından tutulduğu konum bir kez daha itiraf edilmiştir: Siyasi rehine!” dedi.

Anayasa Mahkemesi (AYM), 4 Kasım 2016’dan beri Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiği”ne hükmetmişti.

“Örgüt propagandası” suçlamasıyla 2018 yılında bir başka davada 4 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan Demirtaş’ın karara rağmen tahliye olması beklenmiyor.

AYM’nin Demirtaş hakkında verdiği karara ilişkin HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, “Demirtaş’ın yargı sürecinin adı mahkeme kararları eliyle de konulmuştur: Yasadışılık! Ve Demirtaş’ın iktidar tarafından tutulduğu konum bir kez daha itiraf edilmiştir: Siyasi rehine!” ifadeleri kullanıldı.

“İktidar ateşle oynamakta”

Demirtaş’a yönelik yürütülen yargı sürecinin “yasadışı” ve Demirtaş’ın ise “siyasi rehine” olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “İktidar tam dört kez verilen ihlal ve tahliye kararlarının yerine getirilmesini engelleyerek ülkede yasa dışı bir rejimin hakim olduğunu ilan etmiş bulunmaktadır. Ancak iktidar ateşle oynamaktadır” denildi.

“Bir ülkede adaleti sağlamaz, adaletin temeline dinamit koyarsanız kendinizle beraber tüm toplumu derin bir kuyunun dibine atmış olursunuz” denilen açıklamada, Demirtaş kararının Türkiye yargısının turnusol kağıdı olduğu belirtildi.

Açıklamanın sonunda ise “Bu noktada iktidara değil; halkımıza, demokrasi ve hukuka inananlara, bu karanlık girdaptan çıkmak isteyenlere sesleniyoruz. Vicdanlı hakimlere sesleniyoruz. Cesaretin hepimizi bu karanlıklardan çıkaracağına inanıyoruz” ifadelerine yer verildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İdlib'de sel ve fırtına: Mülteci kamplarındaki üç çocuk hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Canlı Blog | Dünyada vaka sayısı 8,5 milyonu aştı