Ana SayfaGüncelHDP’den muhalefete “ittifak” mesajı

HDP’den muhalefete “ittifak” mesajı

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Buldan, ittifak tartışmalarına ilişkin, “Kapımız bütün muhalefet partilerine açıktır. Gelecek olan, ittifak yapacak olan bütün muhalefet partilerine kapımız açıktır” dedi. HDP Eş Genel Başkanı Sancar da “Demokrasi güçleriyle birlikte bu ülkeye barışı mutlaka getireceğiz. Halklara yeni baharlar yaşatacağız” açıklamasında bulundu.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Demokratik Mücadele Programı kapsamında partisinin Kars İl Örgütü’nü ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Buldan, ittifak tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Milletvekillerinin Meclis üyeliğinin düşürülerek tutuklanmasına değinen Buldan, CHP’li Enis Berberoğlu’nun salgın nedeniyle tahliyesine karşın Leyla Güven ve Musa Farisoğulları’nın tahliye edilmemesine tepki gösterdi.

HDP’ye ayrı bir hukuk uygulandığını vurgulayan Buldan, “Biraz vicdanınız varsa, biraz demokratım diyorsanız, cezaevlerinde kalan arkadaşlarımızın acilen tahliye edilmesi gerekiyor” dedi.

Partisine dönük baskılara dikkat çeken Buldan, HDP’nin yedi milyona yakın insanın oy verdiği bir parti olduğunu hatırlattı.

“Bizler Türkiye’de barışın, demokrasinin, özgürlüklerin güvencesiyiz” diyen Buldan, partisinin son seçimlerdeki rolüne değindi.

“İstanbul seçimlerinde kazandıran ve kaybettiren pozisyonumuzu gösterdik. Korkuları bundandır” diye devam eden Buldan, HDP’nin ‘en yakın seçimlerde Türkiye’yi yönetmeye aday bir parti olarak alanlara çıkacağını’ ifade etti.

Buldan, “Kazandıran ve kaybettiren bir pozisyonda olan, milyonlarca insanın oy verdiği bir parti, başkalarına gitmek yerine, diğer partilere kapısını açacak, demokrasinin önünü açacak. İsteyen gelir, isteyen gelmez” diyerek ittifak konusunda da mesajlar verdi.

“Kimse kapalı kapılar ardından HDP ile ittifak görüşmeleri yapmayacak. Halkımız bunu kabul etmiyor. Bunun için kapımız bütün muhalefet partilerine açıktır” diyen Buldan, şöyle devam etti:

“Gelecek olan, ittifak yapacak olan bütün muhalefet partilerine kapımız açıktır. Ancak faşizmi, baskıcı ve şiddet politikalarını, gaspı ve kayyımcı anlayışı, ancak ve ancak demokratik mücadelemizi yükselterek, demokrasi yolunda ilerleyerek, yok edebiliriz.”

Sancar: Halklara yeni baharlar yaşatacağız

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ise partisinin Demokratik Mücadele Programı kapsamında ziyarette bulunduğu Batman’da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Leyla Güven, Musa Farisoğulları ve Enis Berberoğlu’nun vekilliklerinin “gasp edildiğini” söyleyen Sancar, iktidarın halkın iradesine saygı göstermediğini belirterek “Ne yerelde ne merkezde. Bu iktidar ‘halk iradesini tanımıyorum’ diyor. Halk iradesini tanımayan hiçbir iktidarın halka rağmen ayakta kaldığı da görülmemiştir” ifadesini kullandı.

Halkın desteğinin arkalarında olduğunu vurgulayan Sancar, “Biz bütün iyi insanlarla, bütün vicdanlı insanlarla, bütün demokrasi güçleriyle birlikte mücadele çağrısı yapıyoruz. Buna hazır ve açık olduğumuzu her yerde söylüyoruz” diye ekledi.

Partisinin bütün ülke için demokrasi ve adalet istediğini söyleyen Sancar, sözlerini “Bunları birlikte yapalım diyoruz. Bütün halkların temsilcilerine, bütün demokratlarına. Gelin hep birlikte mücadele edelim. Hep birlikte dostlar hep birlikte” diye sürdürdü.

7 Haziran, 31 Mart, 23 Haziran seçimlerini hatırlatarak, “Bizim bu iktidara kaybettirme gücümüz var. Bunu en iyi bu iktidar biliyor. Biz artık kaybettirmekle yetinmek istemiyoruz. Biz artık haklarla birlikte kazanalım istiyoruz” diyen Sancar, sözlerini şöyle tamamladı:

“Demokrasi güçleriyle birlikte bu ülkeye barışı mutlaka getireceğiz. Haysiyet mücadelesinin sonu bütün halkların baharını yenilemektir, daha güçlü bir şekilde. Halklara yeni baharlar yaşatacağız buna inanıyoruz. O gemi büyük limanlara varacak.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Adalar Belediyesi'ne silahlı saldırı
Sonraki Haber
Salgında su tüketimi arttı, İZSU'dan "tasarruf" çağrısı