Ana SayfaPolitikaHDP’li kadınlar: Ayrımcı İnfaz Yasası geri çekilsin

HDP’li kadınlar: Ayrımcı İnfaz Yasası geri çekilsin

HABER MERKEZİ – Kartal’daki İstanbul Adliyesi önünde bir araya gelen HDP Kadın Meclisi, kadınlara karşı suç işleyenleri tahliye edip, siyasi tutukluları kapsam dışı bırakan İnfaz Yasası’nın geri çekilmesini, özellikle hasta tutuklular, kadınlar ve çocuklara tahliye imkanı sağlayan yeni bir düzenleme yapılmasını istedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi başlattığı “Kadın mücadelesi her yerde” kampanyası kapsamında bugün Kartal’daki İstanbul Adliyesi önünde eylem yaptı.

Aralarında HDP Milletvekili Züleyha Gülüm’ün de olduğu kadınlar, üzerinde kampanya şiarlarının yazılı olduğu pankart ve dövizlerin yanı sıra seçilmiş tutuklu siyasetçi kadınlar, öldürülen kadınlar ile “adil yargılama talebi” için 168 gündür ölüm orucunda olan avukat Ebru Timtik’in fotoğraflarını taşıdı.

Burada konuşan Züleyha Gülüm, “iktidarın kadın ve çocukları hedef alan politikalarına pandemi sürecinde de devam ettiğini” söyledi.

AKP-MHP oylarıyla Meclis’ten geçirilen İnfaz Yasası ile kadına yönelik suç işleyen erkeklerin serbest bırakılmasına karşın, siyasilerin, kadınların ve çocukların cezaevinde pandemi sürecinde dahi tutulmaya devam edildiğini belirten Gülüm, yasaları eşit uygulamayan hükümetin suç işlendiğini dile getirdi.

Hükümete seslenen Gülüm, “Sadece kendi yandaşlarınıza çıkardığınız infaz paketini geri çekin. Ceza infazında eşitlik sağlayın. Özellikle 65 yaş üstü hasta tutsaklar olmak üzere kadınlara ve çocuklara tahliye imkanı sağlayan yeni bir düzenleme yapın” dedi.

HDP Kadın Meclisi adına Münevver Berk tarafından yapılan açıklamada ise yaşamın her alanında olduğu gibi cezaevlerinde de kadınlara dönük zorlu süreçlerin dayatıldığı ifade edildi.

Özellikle cinsiyet eşitsizliğinin bir yansıması olarak siyasetçilerin, eşbaşkanların tutulduğu Kandıra Cezaevi’nde ihlallerin arttığına dikkat çeken Berk, cezaevlerinin boşaltılması çağrısında bulundu.

Berk, yaşamı her yerde ve her koşulda savunmaya devam edeceklerini vurgulayarak, “Tüm şüpheli kadın ölümlerinin aydınlatılması için, kaybedilen kadınların akıbetinin ortaya çıkarılması için, infaz yasasındaki eşitsizliklerin giderilmesi için, hükümlü ve tutukluların sağlık haklarının korunması için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.


Mezopotamya Ajansı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kürt müzisyen Bedran'a 3 yıl 9 ay hapis cezası
Sonraki Haber
Sevim Taş'ı yaralayıp, cinsel saldırı girişiminde bulunan Mustafa Taş tutuklandı