Ana SayfaGüncelHDP’nin “darbeye karşı demokrasi yürüyüşü” öncesi Edirne’ye girişlere sınırlama

HDP’nin “darbeye karşı demokrasi yürüyüşü” öncesi Edirne’ye girişlere sınırlama

HABER MERKEZİ – HDP’nin 15 Haziran’da başlatacağı “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü” öncesi açıklama yapan Edirne Valiliği, 14-17 Haziran tarihlerinde kente girişlerin sınırlandırıldığını belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), belediyelerine kayyum atanması ve milletvekilleri Leyla Güven ile Musa Farisoğulları’nın vekilliklerinin düşürülüp, tutuklanmalarının ardından “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü” kararı almıştı.

15 Haziran’da startı verilecek yürüyüşün bir ayağı HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuklu olduğu Edirne’de diğer ayağı ise Leyla Güven’in milletvekili seçildiği Hakkari. Yürüyüş Ankara’da sonlandırılacak.

Yürüyüş öncesi açıklama yapan Edirne Valiliği, kent genelinde girişlerin 14-17 Haziran’da sınırlandırıldığını duyurdu.

“Gerginlik yaşanabilir”

HDP’li Güven ve Farisoğulları ile CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun vekilliklerinin düşürüldüğüne yer verilen açıklamada, protesto etmek amacıyla Edirne’de toplanma çağrıları yapıldığını belirtilerek, şunlar ifade edildi:

“Karşıt görüşlü gruplar arasında gerginliklerin yaşanabileceği, şiddet içerikli sokak eylemlerinin meydana gelebileceği, katılımcı şahıslar ile diğer vatandaşlarımız arasında sözlü ve fiziksel olayların meydana gelebileceği, kamu düzeni ve güvenliğinin tehlikeye düşebileceği, koronavirüsle mücadeleyi zaafiyete uğratabilecek şekilde, kişiler arası teması arttıracağı öngörülmektedir.”

Valilik, bu gerekçelerle 14 Haziran Pazar sabahı 08.00’den 17 Haziran Çarşamba sabahı 08.00’e kadar üç gün süreyle kente girişlerin sınırlandırılmasına karar verildiğini belirtti.

Açıklamada ayrıca, her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşü, miting, açık hava toplantısı, yürüyüş, protesto ve oturma eylemi, açlık grevi, stant açma, çadır kurma, imza kampanyası, konser, şenlik, el ilanı, bildiri, broşür dağıtma, afiş poster asma gibi etkinliklerin yasaklanmasına karar verildiği ifade edildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Af Örgütü: Polis biber gazını kötüye kullanıyor, ticareti durdurulmalı
Sonraki Haber
MSB: İdlib’te yaralanan bir asker hayatını kaybetti