Ana SayfaGüncelHDP’nin Edirne’ye gönderdiği yürüyüş malzemelerine el konuldu

HDP’nin Edirne’ye gönderdiği yürüyüş malzemelerine el konuldu

HABER MERKEZİ – 15 Haziran’da başlayacak yürüyüş için HDP Genel Merkezi’nin Edirne İl Örgütü’ne gönderdiği pankart, döviz, şapka, önlük ve maskelere polislerce el konuldu. El konulma gerekçesi olarak ise materyallerin üzerindeki Kürtçe yazılar gösterildi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 15 Haziran’da Edirne ve Hakkari’den Ankara’ya başlatacağı “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü” için Genel Merkez’den Edirne’ye gönderilen pankart, döviz, şapka, önlük ve maskelere el konuldu.

Ancak, malzemeleri almak için Edirne otogarına giden il yöneticileri burada polisle karşılaştı.

İl yöneticisi Kerim Tüfekçi, polislerin kendisine gelen kargo hakkında şüpheli ihbarın olduğunu ileri sürdüğünü söyledi.

MA’ya konuşan Tüfekçi, “Benden kutuyu açmamı istediler. Ben kendimi tanıttım ve içerisinde ne olduğunu söyledim. Onlar da kutuyu açtı ve içinde ne olduğuna baktılar. Gelen şeyleri tek tek saydılar. 1 saat boyunca orada bekledik. Ondan sonra beni Edirne Emniyeti’ne götürdüler” dedi.

Tüfekçi, polislerin kendisini, pankarttaki Kürtçe yazıları gerekçe göstererek savcılık kararıyla emniyete götürdüğünü ifade etti.

“Polisler Pankartlar üzerinde Kürtçe yazılar olduğu için beni emniyete götürdüklerini söylediler. Pankartlar üzerinde de Kürtçe ve Türkçe ‘Hep birlikte özgürlük, adalet, iş, aş, ekmek’ yazılıydı. Emniyette ifademi aldılar. Gece saat 4’e kadar beklettiler. Ondan sonra beni serbest bıraktılar. Eşyalarımızı sorduğumda ise polisler ‘savcılık bize gelen kargoyu teslim edin derse bizde veririz’ dediler. Ancak şimdiye kadar kimse bizi aramadı.”

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Amaç HDP yürüyüşünü engellemek: Dört ile giriş-çıkışlar yasaklandı
Sonraki Haber
Canlı Blog | Salgında can kaybı 425 bini aştı, son durum ne ?