Ana SayfaGüncelHrant Dink Vakfı’na tehdit mesajı gönderenlere 26 yıla kadar hapis talebi

Hrant Dink Vakfı’na tehdit mesajı gönderenlere 26 yıla kadar hapis talebi

HABER MERKEZİ – Hrant Dink Vakfına mail yoluyla tehdit içerikli mesaj gönderilmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede mesajı gönderenler hakkında 26 yıla kadar hapis istendi.

Hrant Dink Vakfı, yaptığı duyuruda elektronik posta yoluyla ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ ifadesini de içeren tehdit mesajı aldıklarını açıklamıştı.

Söz konusu mesajda, Hrant Dink’in eşi Rakel Dink ve dernek avukatının da ölümle tehdit edildiği belirtilmişti.

Yürütülen soruşturma kapsamında tehdit mesajlarını gönderen Hüseyin Ateş ve Ersin Başkan tutuklanmıştı.

İddianame hazırlandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, şüpheliler Hüseyin Ateş ve Ersin Başkan hakkında “tehdit” suçundan iddianame hazırlandı.

İddianame, İstanbul 56. Asliye Ceza Mahkemesine gönderildi.

İddianamede, aralarında Hrant Dink Vakfının yönetim kurulu başkanı, üyeleri ve yöneticileri ile avukat Fethiye Çetin’in de bulunduğu dokuz kişi müşteki olarak yer aldı.

Tutuklu Hüseyin Ateş’in 27-28 Mayıs’ta Hrant Dink Vakfına yönelik gönderdiği iki e-posta ile Instagram paylaşımına yaptığı yorumda tehdit mesajlarının yer aldığı belirtilen iddianamede, diğer tutuklu Ersin Başkan’ın da 30 Mayıs’ta Hrant Dink Vakfına yönelik e-posta yoluyla tehdit mesajları gönderdiği ifade edildi.

İddianamede, Ateş hakkında üç kere olmak üzere zincirleme halinde “tehdit” suçundan 7 yıl 6 aydan 26 yıl 3 aya kadar, Başkan hakkında da yine zincirleme halinde “tehdit” suçundan 2 yıl 6 aydan 8 yıl 9 aya kadar hapis cezası istendi.

Bu arada Agos’a konuşan Hrant Dink Ailesi ve Hrant Dink Vakfı avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu “Bu iki kişinin eylemlerini bir örgütün faaliyeti kapsamında gerçekleştirip gerçekleştirmediği ayrıntılı şekilde soruşturulmalı” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gözaltına alınan HDP Beşiri ilçe eşbaşkanları serbest
Sonraki Haber
TUAY-DER soruşturması: Üç kişiye daha tutuklama