Ana SayfaGüncelİBB’nin taksi teklifi reddedildi

İBB’nin taksi teklifi reddedildi

HABER MERKEZİ – İBB’nin yeni 6 bin taksi düzenlenmesi teklifi, reddedilerek alt komisyona havale edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 6 bin yeni taksi plakasını da içeren teklifini bugün Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne (UKOME) getirdi.

İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut’un başkanlık yaptığı toplantıya oy hakkı bulunan 11 İBB bürokratı ile çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından 16 üye katıldı.

Teklif 11 ‘Evet’e karşı 14 ‘Hayır’la reddedildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Pendik Belediyesi Meclis Üyesi Tarık Balyalı toplantıda alınan kararı, sosyal medya hesabından paylaştı: “Teklif ‘6 bin yeni taksi plakası’ olarak komisyona sunuldu. 6 bin yeni taksi plakası teklifi UKOME tarafından kabul edilmedi. Teklif alt komisyona havale edildi ve bir dahaki UKOME toplantısında tekrar görüşülecek” ifadeleriyle paylaşıldı.

Tarık Balyalı, karara ilişkin olarak “UKOME’nin yapısının değişmesinin sonucu olarak Kurula sonradan eklenen Bakanlıkların görüşleriyle bu karar alındı. Yani bu karar siyasi bir karardır” açıklamasında bulundu.

Ne olmuştu?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 12 Haziran tarihinde katıldığı bir TV programında kente 5 bin yeni taksi kazandıracaklarını açıklamıştı.

Belediye olarak plakaları da kiralayacaklarını söyleyen İmamoğlu, araçlarda İstanbulkart kullanılacağını da söylemişti.

İBB Başkanı İmamoğlu’nun bu açıklamalarına yıllardır taksi plakalarını tekel olarak işleten taksi plakası sahipleri projeye karşı çıkmıştı.

Projeyi desteklemediklerini söyleyen İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu, kentte 17 bin 395 taksi bulunduğunu belirterek “Biz Türkiye’de siyasetin de kaderini değiştirecek bir STK ve topluluğuz. Bir araç sahibiyle birlikte bir takside üç kişi çalışıyor. Üç kişi çalıştığı zaman 52 bin çalışanımız var. Bunların da evde eşi ve çocuklarıyla beraber 250-300 bin kişilik bir aileyiz” demişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Tahir Elçi karikatürü paylaşan gazeteci Paksoy'a hapis cezası
Sonraki Haber
Çorlu tren katliamı davasında aileler duruşmayı terk etti: 'Katilleri aklıyorlar'