Ana SayfaGüncelİmamoğlu: Birkaç noktada cemevi hazırlama projemiz var

İmamoğlu: Birkaç noktada cemevi hazırlama projemiz var

HABER MERKEZİ – İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, örnek teşkil edecek birkaç noktada cemevi hazırlama projelerinin olduğunu söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ümraniye’deki Kazım Karabekir Cemevi’ni ziyaret etti.

Burada konuşan İmamoğlu, “Cemevimizin, arazi olarak iyi yerleşkesi var. Ama bunun iyi konumlanması, iyi projelendirilmesi, iyi yapılanması lazım” dedi.

Konuyla ilgili çalışma arkadaşlarına talimat verdiğini ifade eden İmamoğlu, “Malum bir hukuki süreç var, ayrıca 2B’den mülkiyet geçiş süreci var. Hem bunu takip edeceğiz hem İstanbulumuza yakışan hem de buradaki hemşehrilerimizin ibadetlerini en saygın şekilde yapabilecekleri bir cemevini nasıl hep birlikte yaparız, onu bir harekete geçireceğiz” diye konuştu.

İstanbul genelinde Alevi yurttaşlara hizmet edecek nitelikte, kalitede cemevlerinin yapımı olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Örnek teşkil edecek birkaç noktada cemevi hazırlama projemiz var” dedi ve ekledi:

“Bunu İstanbul’a hediye etmek istiyoruz engelleri ortadan kaldırıp. Bir tanesi de burası olabilir. Bu konuda adım atmak istiyoruz. İlk defa burada söylüyorum.”

Cemevinin bulunduğu mahalleyle ilgili mülkiyet, tapu ve ulaşımla ilgili sorunlarından da haberdar olduğunu belirten İmamoğlu, “Bazı konuların çözümüne gücümüz yetmeyebilir, bizi aşan konular olabilir; örneğin mülkiyet ile ilgili mahkeme süreci. Ama size yoldaşlık yaparız. Yani, orada hep beraber hareket ederiz. Bütün uzmanlarımız bu konuda harekete geçer” diye konuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
"Bunun adı faşizm": HDP'nin kayyum önergesi AKP-MHP oylarıyla reddedildi
Sonraki Haber
Ankara'da Gezi direnişi anmasına müdahale