Ana SayfaGüncelİmamoğlu: UKOME’ye yeni taksi teklifimizi getiriyoruz

İmamoğlu: UKOME’ye yeni taksi teklifimizi getiriyoruz

HABER MERKEZİ – İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı İmamoğlu, ilave 5 bin taksiyi de içeren teklifi, Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne getireceklerini duyurdu. Yıllardır taksi plakalarını tekel olarak işleten taksi plakası sahipleri ise projeye karşı çıkıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ilave 5 bin taksiyi de içeren teklifini yarın (25 Haziran) Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne (UKOME) getirecek.

UKOME’de taksi taşımacılığının düzenlenmesi, minibüslerin taksiye dönüştürülmesi, taksi dolmuşların taksiye dönüştürülmesi, Silivri, Çatalca, Şile’deki “M” seri plakalı taksilerin “T” seri plakalı taksi kapsamında değerlendirilmesi, turistik İstanbulkart düzenlenmesi gibi teklifler gündeme gelecek.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Twitter üzerinden projeyle ilgili “İlk adımı atıyoruz ve UKOME’ye yeni taksi teklifimizi getiriyoruz” dedi.

Ne olmuştu?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 12 Haziran tarihinde katıldığı bir TV programında kente 5 bin yeni taksi kazandıracaklarını açıklamıştı.

Belediye olarak plakaları da kiralayacaklarını söyleyen İmamoğlu, araçlarda İstanbulkart kullanılacağını da söylemişti.

İBB Başkanı İmamoğlu’nun bu açıklamalarına yıllardır taksi plakalarını tekel olarak işleten taksi plakası sahipleri projeye karşı çıkmıştı.

Projeyi desteklemediklerini söyleyen İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu, kentte 17 bin 395 taksi bulunduğunu belirterek “Biz Türkiye’de siyasetin de kaderini değiştirecek bir STK ve topluluğuz. Bir araç sahibiyle birlikte bir takside üç kişi çalışıyor. Üç kişi çalıştığı zaman 52 bin çalışanımız var. Bunların da evde eşi ve çocuklarıyla beraber 250-300 bin kişilik bir aileyiz” demişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Canlı Blog | Pandemi büyüyor; vaka ve ölüm sayısı artmaya devam ediyor
Sonraki Haber
Mars semalarında ilk kez helikopter uçurulacak