Ana SayfaEkolojiİstanbul’da sağanak, dolu ve hortum: Bir kişi hayatını kaybetti

İstanbul’da sağanak, dolu ve hortum: Bir kişi hayatını kaybetti

HABER MERKEZİ – İstanbul’da şiddetli yağış nedeniyle bazı ilçelerde su baskınları yaşandı, bazı yerlerde dolu yağışı etkili olurken, Çatalca ve Hadımköy’de ise hortum oluştu. İstanbul Valiliği, Esenyurt’ta meydana gelen selde Suriyeli bir mültecinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Meteorolojinin uyarılarının ardından İstanbul’da beklenen yağış başladı.

Boğaz’ın üstünü kara bulutların kaplamasının ardından Anadolu Yakası’nda başlayan yağış bir süre sonra Avrupa Yakası’nda da etkisini gösterdi.

Aniden bastıran sağanak nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu. Trafikte araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

Ayrıca etkili yağış nedeniyle rögarlardan sular taştı.

Bazı bölgelerde dolu yağışı etkili olurken, Çatalca ve Hadımköy’de ise hortum oluştu.

Esenyurt’ta suya kapılan kadın kurtarıldı

Öte yandan Esenyurt’ta etkili olan sağanak yağış nedeniyle bir derenin taşması sonucunda Pınar Mahallesi’nde yollar göle döndü.

İlçedeki su baskını sırasında bir kadının suya kapıldığı bildirildi. Sürüklenen kadın çevredekiler tarafından kurtarıldı.

Suriyeli mülteci hayatını kaybetti

Öte yandan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Esenyurt’ta meydana gelen selde Suriyeli bir mültecinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Yerlikaya, Esenyurt’ta bodrum katta yaşayan yurttaşların evlerini su bastığını belirterek “Maalesef 30- 32 yaşlarında bir Suriyeli misafirimiz hayatını kaybetti. AFAD olarak buralarda ve diğer yerlerde zarar gören vatandaşlarımızın yanında olacağız” dedi.

Yerlikaya ayrıca, “Çatalca’da 2 kişi, Beylikdüzü’de 2 kişi ve Esenyurt’ta 4 vatandaşımız hastanelerde tedavi görüyor” bilgisini verdi.

Kent genelinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde devam eden yağışların yarın sabah saatlerine dek sürmesi bekleniyor.


İstanbul için kuvvetli yağış uyarısı




Önceki Haber
Metro inşaatında iş cinayeti
Sonraki Haber
Kılıçdaroğlu: Aynı vilayette iki vali olmadığı gibi iki baro da olmaz