Ana SayfaGüncelJames Baldwin’in notlarıyla: “Ben Senin Zencin Değilim”

James Baldwin’in notlarıyla: “Ben Senin Zencin Değilim”

HABER MERKEZİ – “ABD’deki ırkçılığa karşı bir başkaldırı metni” olarak nitelenen bir James Baldwin derlemesi olan “Ben Senin Zencin Değilim” Kırmızı Kedi Yayınları’ndan çıktı.

Cinsellik ve kimlik sorunu gibi konuları işleyen romanlarıyla bilinen, ırkçılığa karşı yazılarıyla tanınan, insan hakları savunucusu James Baldwin’in “Ben Senin Zencin Değilim” adlı kitabı Kırmızı Kedi Yayınları’ndan çıktı.

Kitap, Amerika’daki homofobi ve ırk ayrımcılığı nedeniyle Paris’te yaşamak zorunda kalan Baldwin’in yıllar sonra döndüğü Harlem’de Malcolm X, Medgar Evers ve Martin Luther King Jr.’a ilişkin üzerine çalışmaya başladığı ancak tamamlayamadığı romanının ardında kalan notlardan oluşuyor.

Bu notlar üzerine çalışan yönetmen Raoul Peck’in başka belge ve metinleri bir araya getirdiği bir derleme “Ben Senin Zencin Değilim”. Kitap aynı adla sinemaya da uyarlandı.

“ABD’deki ırkçılığa karşı bir başkaldırı metni” olarak nitelenen kitap, Sevin Okyay’ın çevirisiyle yayımlandı.

Derlemede Baldwin’in kendi hayatından anlar, tanıklıklar ve diğer tarihsel sahnelerle ABD’deki siyahlara yönelik ırkçılığa karşı bir anlatı okuru bekliyor.




Önceki Haber
İstanbul dahil beş ilin emniyet müdürü değişti
Sonraki Haber
Kolera Günlerinde Aşk, Corona günlerinde bize ne söyler?