Ana SayfaGüncelKabine revizyonu iddiaları gündemde

Kabine revizyonu iddiaları gündemde

HABER MERKEZİ – Sık sık gündeme gelen kabine revizyonu iddiaları, AKP kulislerinde de son günlerde güçlü olasılık olarak konuşulmaya başlandı. Abdulkadir Selvi “İsim isim hangi bakanların değişeceğini Erdoğan dışında kimse bilmiyor” derken, Binali Yıldırım ve Mustafa Şentop’un yeni kabinede görev alabileceği belirtiliyor.

İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara dışında olmasının Bakanlar Kurulu’nun değişeceği yönünde beklentileri arttırdığını yazdı.

Kabine değişikliği heyecanı” başlıklı yazısında Selvi, “Meclis Başkanlığı seçimi ve kabine değişikliği söylentileri. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın birkaç gün Ankara dışında olması, Bakanlar Kurulu’nun değişeceği yönündeki beklentileri artırmış” dedi.

Selvi’nin aktardığı kulis bilgisine göre, “Erdoğan’ın Meclis Başkanlığı ve kabine değişikliğini eşzamanlı olarak yapacağını tahmin ediliyor.”

Selvi yazısında, “Kabine değişikliğine gelince, Cumhurbaşkanı yardımcılarının sayısının arttırılacağı ve değişimin sınırlı tutulacağı dışında bir bilgi yok. İsim isim hangi bakanların değişeceğini Erdoğan dışında kimse bilmiyor” görüşünü de dile getirdi.

Söz konusu kabine revizyonu iddialarını haberine taşıyan BBC Türkçe’den Ayşe Sayın da “Erdoğan’ın bu ay içinde ya da Temmuz ayının ilk yarısında yapılacak TBMM Başkanlığı seçiminin ardından, kapsamlı bir kabine değişikliği yapması yüksek olasılık olarak değerlendiriliyor” dedi.

Sayın’ın haberine göre “Kulislere yansıyan bilgilere göre Çalışma Sosyal Güvenlik ve Aile Bakanlığı başta olmak üzere bazı bakanlıkların ikiye bölünebileceği ve Erdoğan’ın, kabinede tutmak istediği bazı isimleri yeni bakanlıklara kaydırıp dışarıdan yeni atamalar yapabileceği ifade ediliyor.”

Haberde, Binali Yıldırım ve Mustafa Şentop’un yeni kabinede görev almaları mümkün olan isimler arasında olduğu görüşüne de yer veriliyor.

Meclis Başkanı Şentop’un görev süresi 12 Temmuz’da doluyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Elazığ'da bir erkek boşanma aşamasında olduğu kadını öldürdü
Sonraki Haber
'Salgında ağır hasta tutukluların durumu ağırlaştı, yetkililer verileri paylaşmıyor'