Ana SayfaGüncelKADEP Genel Başkanı Lütfü Baksi’ye 6 yıl 3 ay hapis

KADEP Genel Başkanı Lütfü Baksi’ye 6 yıl 3 ay hapis

HABER MERKEZİ – KADEP Genel Başkanı Lütfü Baksi’ye, “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla yargılandığı davada 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK) toplantı ve kongrelerine katıldığı gerekçesiyle Katılımcı Demokrasi Partisi (KADEP) Genel Başkanı Lütfü Baksi hakkında “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” iddialarıyla açılan davanın karar duruşması Diyarbakır 11’inci Ağır Mahkemesi’nde yapıldı.

Tutuksuz yargılanan Baksi’nin katılmadığı duruşmada, avukatı Feride Laçin hazır bulundu.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını sunan savcı, DTK’nin, “KCK yapılanmasının çatı örgütü ve sözde en üst karar alma yetkisi bulunan bir üst meclis yapılanması olduğunu” ileri sürerek, Baksi hakkında 20 yıla kadar hapis cezası verilmesini talep etti.

İddia makamının esas hakkındaki mütalaasına karşı savunma yapan avukat Laçin, müvekkilinin KADEP Genel Başkanı olarak bahsi geçen yerlerde bulunduğunu ve hiçbir örgütle alakasının olmadığını söyledi.

Müvekkilinin tüm eylemlerini siyasi parti yasası çerçevesinde kanunlara uygun bir şekilde yaptığını belirten Laçin, bahsi geçen KADEP’in hiçbir örgüt ile ilişkisinin olmadığını kaydetti.

Ayrıca Laçin, müvekkilinin DTK üyesi olmadığını, sadece KADEP’in genel başkanı olduğunu kaydederek, beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, savunmanın ardından Baksi’ye “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Baksi, “örgüt propagandası yapmak” suçlamasından ise beraat etti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bingöl depremi: Dinerbey köyündeki evlerin çoğu yıkıldı
Sonraki Haber
Gazeteci Semiha Alankuş'a beraat