Ana SayfaGüncelKadıköy’de Gençlik Örgütleri’ne polis müdahalesi ve gözaltı

Kadıköy’de Gençlik Örgütleri’ne polis müdahalesi ve gözaltı

HABER MERKEZİ – Gençlik Örgütleri’nin Kadıköy’de yapmak istediği “Normaliniz polis şiddetidir” açıklamasına polis müdahale etti, çok sayıda genç darp edilerek gözaltına alındı.

Gençlik Örgütleri, son günlerde birçok kentte yurttaşlara yönelik polis ve bekçi şiddettini kınamak amacıyla İstanbul Kadıköy Boğa Heykeli önünde “Normaliniz polis şiddetidir” açıklaması yapmak istedi.

Mezopotamya Ajanıs’nın (MA) haberine göre, Kırtasiyeci Sokak’tan “Normaliniz polis şiddeti” pankartı açarak Boğa Heykeli’ne doğru yürüyüşe geçen gençlerin bir süre sonra önü polis tarafından kesildi.

Polis Kadıköy Kaymakamlığı’nın yasak kararını gerekçe göstererek açıklamaya izin vermeyeceğini söyledi.

Bunun üzerine gençler açıklama yapmakta ısrar edince polis gruba kalkan ve coplar ile müdahale etti.

Müdahale esnasında çok sayıda kişi gözaltına alınırken, gözaltına alınanlar yerlerde sürüklenerek polis aracına götürüldü.

Müdahale esnasında polisler HDP Milletvekili Musa Piroğlu’nu da kalkanları ile iterek, alandan uzaklaştırmak istedi.

Eylemi devam ettiren grup ara sokaklara dağılarak, “Polis defol bu sokaklar bizim” sloganları attı. Ara sokaklara giren polis ile gençler arasında kısa süreli arbede yaşanırken, burada da çok sayıda genç gözaltına alındı.

Müdahale protesto edildi

Gözaltına alınanlar Kadıköy Rıhtım Karakolu’na götürülürken, diğer kitle Eğitim Sen 2 No’lu Şube önünde bir araya gelerek yaşanan polis müdahalesini protesto etti.

Burada Gençlik Örgütleri adına açıklamayı okuyan Devrimci Anarşist Faaliyet (DAF) üyesi Mercan Doğan, son günlerde birçok ilde yurttaşlara yönelik polis ve bekçi şiddetini hatırlatarak, “Bu saldırılara karşı birbirimizi savunmaya devam edeceğiz ve katillerden hesap soracağız. Bizler bu saldırılarla karşı karşıya olan ve bu saldırıların karşısında yılmayan gençlik örgütleri olarak örgütlenerek mücadelemizi büyüteceğiz” dedi.




Önceki Haber
CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Yıldırım'a tahliye
Sonraki Haber
"Bunun adı faşizm": HDP'nin kayyum önergesi AKP-MHP oylarıyla reddedildi