Ana SayfaGüncelKadıköy’de protesto: Halkın iradesine darbe yapılamaz

Kadıköy’de protesto: Halkın iradesine darbe yapılamaz

HABER MERKEZİ – Devrimci Parti ile ESP’liler, HDP milletvekilleri Leyla Güven ve Musa Farisoğulları ile CHP milletvekili Enis Berberoğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesin Kadıköy’de protesto etti.

Haklarında kesinleşmiş yargı kararları olduğu gerekçesiyle DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ile CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun milletvekillikleri düşürüldü.

Vekilliklerin düşürülmesi ESP ve Devrimci Parti tarafından Kadıköy Süreyya Operası önünde gerçekleştirilen bir eylemle protesto edildi.

Mezopotamya Ajansı’nın (MA) haberine göre, eylemde “Halkın iradesine darbe yapılamaz” pankartı açıldı, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atıldı.

Grup adına açıklamayı yapan Devrimci Parti üyesi Burcugül Çubuk, özetle şunları söyledi:

“Bu faşizm karşısında meşru güç olan devrimcilerin sokaklara çıkmasını engelleyerek, irademizi, sözümüzü belirleyebileceklerini zannedenler unutmasınlar ki, biz 1990’lı yılları gördük, biz beyaz Toroslardan korkmadık, daha da güçlenerek geldik.
“Bizi darbe ve şiddetinizle korkutamazsınız. Bizim elimizde bir tek yaşamak kalmış, onunla mı bizi korkutacaksınız? Zaten yaşamımızı elimizden her gün alıyorsunuz.
“Biz onursuz yaşamaktan, özgür olmamaktan korkuyoruz. Bu korkuyu aşmanın tek yolu mücadeledir ve bizi faşizme karşı mücadeleden alıkoyamazsınız. Faşizmi yeneceğiz.”

Ardından söz alan ESP İstanbul İl Eşbaşkanı Ezgi Bahçeci ise seçilmişlerin iradesine sahip çıkmak için toplandıklarını belirterek, salgın koşullarında insanların yaşam mücadelesi verirken AKP ve MHP’nin toplumsal muhalefeti susturma derdinde olduğunu söyledi ve ekledi:

“Polis şiddetiyle George Floyd katledilmesini kınayanlar, bugün ikiyüzlülükle meclisteki vekillerimizin vekilliklerini düşürüyorlar.
“Bizim mücadelemiz sadece meclisle sınırlı değil. Bizler hayatımızı her alanında mücadele ediyoruz. Sokaktayız, her yerdeyiz.”

Güven, Farisoğulları ve Berberoğlu’nun milletvekilliği düşürüldü


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Almanya'dan Türkiye'ye Kavala çağrısı
Sonraki Haber
Hakkari'de 15 gün süreyle eylem ve etkinlik yasağı