Ana SayfaGüncelKaftancıoğlu’na verilen hapis cezası onandı

Kaftancıoğlu’na verilen hapis cezası onandı

HABER MERKEZİ – CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilerek verilen dokuz yıl sekiz ay 20 gün hapis cezası, istinaf mahkemesi tarafından onandı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, yedi yıl önce sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilerek hakkında dava açılmıştı.

Kaftancıoğlu, “Cumhurbaşkanına hakaret”, “Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılamak”, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek”, “kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret” ve “örgüt propagandası yapmak” suçlarından toplam 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasına mahkûm edilmişti.

Kaftancıoğlu’nun avukatları istinaf mahkemesine başvurmuştu.

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararı İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi’nce usul ve esas yönünden “isabetli” bulundu.

Kararla ilgili Twitter’dan açıklama yapan Kaftancıoğlu’nun avukatı Doğuşcan Aydın Aygün “23 Haziran’ın ilk haftası duruşma yapıldı, yıldönümünde İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu hakkındaki karara yönelik istinaf taleplerimiz gerekçesiz reddedildi. Temyiz yolu açık, Yargıtay süreci başlayacak” dedi.

Özel: Seçmene muhtıra veriliyor

Öte yandan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kaftancıoğlu’na verilen hapis cezasının onanmasına Meclis’te söz alarak tepki gösterdi.

Kararın İstanbul seçimlerinin yenilendiği 23 Haziran’da verildiğini belirten Özel, İstinaf Mahkemesi’nin dosyayı en erken bir yıl içinde ele alması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

“İstinaf mahkemesi dosyayı bugün karara bağladı. Hangi gün? 23 Haziran. Bir el bu devletin tüm kurumlarını  bir suç üretir gibi yönlendiriyor.
“Mafya örgütlerinin benimsediği gibi anlamlı bir günde anlamlı bir kararı onaylayarak aslında sadece Canan Kaftancıoğlu’na, sadece CHP’ye ayar vermiyor, had bildirmiyor.
“O dosyayı bugün ele alarak, İstanbul seçiminin birinci yıl dönümünde seçmene ayar vermeye çalışıyor, seçmene muhtıra veriliyor. Ne seçmen, ne İstanbul ne Türkiye ne de biz bu tehditlere pabuç bırakmayacağız. Teslim olmayacağız.”

Ne olmuştu?

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun yedi yıl önce sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar nedeniyle yargılandığı davanın karar duruşması Eylül 2019’da Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmüştü.

Kaftancıoğlu’nun ikinci duruşma öncesinde okuduğu şiir de dosyaya dâhil edilmişti.

Kaftancıoğlu Nazım Hikmet’in şu şiirini okumuştu:

“Sen bu kavgada
bir nokta bile değil,
bir küçük, eğri virgül,
bir zavallı vesilesin.
Ben, kızabilir miyim sana?
Sen de bilirsin ki, benim âdetim değildir bir posta tatarına,
bir emir kuluna sövmek,
efendisine kızıp uşağını dövmek”

Duruşmanın başlamasıyla AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vekili Ferah Yıldız, mütalaaya katıldıklarını belirterek, Kaftancıoğlu’nun duruşmadaki hal ve hareketlerinden ötürü iyi hal indirimi uygulanmamasını ve en üst sınırdan ceza verilmesini talep etmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Batman kayyumundan Kürtçe ikon açıklaması
Sonraki Haber
Meksika'da 7.5 büyüklüğünde deprem