Ana SayfaCezaevleriKanser hastası tutuklu: Sesim duyulmazsa ölümle yüz yüze kalacağım

Kanser hastası tutuklu: Sesim duyulmazsa ölümle yüz yüze kalacağım

HABER MERKEZİ – İzmir Ödemiş Cezaevi’nde tutuklu bulunan kanser ve verem hastası Mehmet Salih Filiz, “Karantina koğuşlarında hijyen koşuları yok. Hiç kimse sesimi duymasa ölümle yüz yüze olacağım” dedi.

İzmir Ödemiş T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan ve uzun zamandır kalın bağırsak kanseri, kemik erimesi ve verem olan Mehmet Salih Filiz, sağlığına ilişkin son durumu ailesiyle yaptığı görüşmede aktardı.

MA’da yer alan habere göre 1 Haziran tarihinde gitmek istememesine rağmen zorla ilçe hastanesine götürüldüğünü belirtti ve yaşadıklarını şöyle anlattı:

“İlçe hastanesinde Gastroenteroloji Polikliniği’nin olmaması ve fiziki anlamda muayene edebilecek bölüm ve doktor yoktu. Gittiğim hastanedeki doktorlar hiç ilgilenmedi. Sırf heyet raporunun olumlu yazılması için hastaneye götürüldüm. Doktorlardan biri ‘tahliye olması gerek bu hastanın’ dedi. Fakat bir telefon geldi ve doktorun fikri birden değişti. Nedeni neydi anlamadım.”

Hastane dönüşü çok kötü bir odada karantinaya alındığını belirten Filiz, bu şartlar yüzünden ölümle yüz yüze kalmak üzere olduğunu ifade etti.

“Koğuşta hamam böceği kaynıyor ve ortalık pislik içinde. Hastane dönüşünde yanıma koğuş arkadaşlarımdan birini vereceklerini söylediler fakat vermediler. Şu an bulunduğum karantinada yaşlı bir kişiyle kalıyorum. Gardiyanlar, ‘yaşlı adam sana yardımcı olur’ dediler. Adamın kendine bakacak durumu yok. Baygınlıklarım oluyor yaşlı adam müdahale edemiyor. Karantina koğuşlarında hijyen koşuları yok. Hiç kimse sesimi duymasa ölümle yüz yüze olacağım.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sancar'dan ‘Demokrasi Yürüyüşü’nün detaylarına ilişkin açıklama
Sonraki Haber
DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'den ortak açıklama: Hukuksuzluğa alışmayacağız