Ana SayfaGüncelKars’ta ‘Toplumsal Dayanışma Mağazası’

Kars’ta ‘Toplumsal Dayanışma Mağazası’

HABER MERKEZİ – Kars Belediyesi’nin dayanışma kültürünü güçlendirmek amacıyla kentte açtığı ‘Toplumsal Dayanışma Mağazası’ aracılığıyla bir ayda 150 kişi giydirildi.

HDP yönetimindeki Kars Belediyesi’nin “giymiyorsan giydir” sloganıyla açtığı Toplumsal Dayanışma Mağazası aracılığıyla bir ay içerisinde 40 aileden 150 kişi giydirildi.

Karslı yardımseverlerle ihtiyacı olan yurttaşlar arasında bir köprü vazifesi gören mağazayı günlük en az üç kişi ziyaret ederek, destek talebini iletiyor.

Belediye hizmet binasında bulunan mağazaya getirilen her kıyafet çalışanlar tarafından yıkanarak, itinayla ütülenip ya raflara ya da askıya yerleştiriliyor.

Kısmi kullanılmış kıyafetlerin yeniden kullanılır hale getirildiği mağazada her yaşa uygun giysiler ihtiyacı olana ücretsiz veriliyor.

Her kıyafeti özenle inceleyerek, gerekiyorsa tamirini yapan mağaza çalışanları, her gelene özel bir ilgi göstererek, kıyafetin denenmesine yardımcı oluyor.

MA’da yer alan habere göre mağaza hem yardımsever hem de giyim, konfeksiyon ve ayakkabı alanında üretim veya satış yapan işyerlerinden bağışları da kabul ediyor.

Mağaza sorumlusu olan Zehra Anlı, mağazaya duyulan ilgiden memnuniyetini dile getirerek, yapılan yardımlarda kadın ve çocukların öncelendiğini belirtiyor:

“Ufak hediyelerle bile çocukların yüzlerinde oluşan tebessüm bizi çok mutlu ediyor. Gelen çocuklara elbiseleri giydirip beğenip beğenmemelerine bakarak, hediye ediyoruz. Bu dayanışma kültürünün daha da büyütülmesi adına duyarlılık çağrısında bulunuyoruz.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Rusya'da anayasa değişikliği referandumu
Sonraki Haber
Hemşire Bedia Menteşe’yi ölüme sürükleyen 'ağır çalışma koşullarıydı'