Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan ‘çoklu baro’ tepkisi: Ülkeyi bölmeye amaçlayan bir teklif

Kılıçdaroğlu’ndan ‘çoklu baro’ tepkisi: Ülkeyi bölmeye amaçlayan bir teklif

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kılıçdaroğlu, AKP tarafından Meclis’e sunulan ‘çoklu baro’ teklifinin ‘vatana ihanet’ olduğunu söyledi ve “Ülkeyi bölmeye amaçlayan teklife hep beraber karşı çıkacağız” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada, AKP’nin beş binden fazla üyeye sahip Ankara, İstanbul ve İzmir’de birden çok baro kurulmasının yolunu açan yasa teklifini eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, “Baroları bölüyorlar; inanç bağlamında, etnik kimlik bağlamında ayrıştırıyorlar. Baroların, böyle bir amaçla bölünmesi vatana ihanettir” ifadelerini kullandı.

“Baroları niye bölüyorsunuz?” diye soran CHP lideri, “Bir ilde iki tane vali olmaz. Bir ülkede iki tane Maliye Bakanı olmaz. Siz adamına göre, siyasetine göre baro kuruyorsunuz. Bu, ülkeyi parçalama yönünde atılmış bir adımdır” diye belirtti.

Kılıçdaroğlu, “Bu ucube, ülkeyi bölmeye amaçlayan teklife hep beraber karşı çıkacağız” diye konuştu.

‘YÖK denen darbe kurumunu kaldıracağız’

Konuşmasında, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’nun kurucularından olduğu İstanbul Şehir Üniversitesi’nin kapatılmasına da değinen Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Neden kapatıldı? Göz kamaşrtıran bir üniversiteydi. Genç ve çalışkan üniversiteydi ama intikam almak için üniversiteyi kapattılar. Kimden? Sayın Ahmet Davutoğlu’ndan. Neden? ‘Neden bizden ayrıldı.’ ‘Niçin ‘demokrasi’ diyorsun, niçin ‘hak, hukuk adalet’ diyorsun? Niçin ‘üniversite’ diyorsun?’ Bu nedenle kapatıldı. Kapatan Erdoğan, kararı Resmi Gazete’de yayımladı.”

Gençlere de seslenen Kılıçdaroğlu, “Sizin tercihlerinizle biz iktidar olduğumuzda size söz veriyoruz YÖK denen darbe kurumunu kaldıracağız” dedi.


Meclis’e sunuldu: ‘Çoklu baro’ teklifinin detayları

Samsun Baro Başkanı ‘Çoklu baro’ teklifine karşı istifa etti

‘Çoklu baro’ teklifine karşı İstanbul Adliyesi önünde ‘Savunma Mitingi’


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Günlerdir kayıptı: 7 yaşındaki İkranur Tirsi'nin cenazesi bulundu
Sonraki Haber
DTK'ye yönelik soruşturmada J&J Yayınevi sahibi de tutuklandı