Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan vekilliklerin düşürülmesine tepki

Kılıçdaroğlu’ndan vekilliklerin düşürülmesine tepki

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kılıçdaroğlu, HDP ve CHP’li üç milletvekilinin Meclis üyeliklerinin düşürülmesini “millet iradesine yapılmış bir darbe” olarak nitelendirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada gazetecilerin “casusluk” suçlamasıyla gözaltına alınmasına ve milletvekilliklerinin düşürülmesine tepki gösterdi.

Ankara’da, dün İsmail Dükel ile Müyesser Yıldız “casusluk” iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

Kılıçdaroğlu, “Casus arıyorlar. Eğer bu memlekette bir casus aranıyorsa, devletin sırlarını terör örgütüne peşkeş çeken birisi aranıyorsa o da Kozmik Oda’yı açanlardır” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları’nın vekilliklerinin düşürülmesine de değinen Kılıçdaroğlu, “Darbe dönemlerinde karşılaştığımız olaylar” diyerek tepki gösterdi.

“Seçimden önce veya sonra bir ceza verilmişse bu hükmün yerine getirilmesi üyelik sıfatının sona ermesine bırakılır. Tekrar seçilen milletvekili hakkında soruşturma ve kovuşturma Meclis’in yeniden dokunulmazlığının kaldırılmasına bağlıdır. Bir dokunulmazlık oylaması yapılmadı. Neden yapılmadı? Zaten gücünüz yetiyor.
“Biz her yerde demokrasiyi savunduk. Milletvekillerinin üyeliklerin düşürülmesi millet iradesine yapılmış bir darbedir. O zaman bu millet neden sandığa gidiyor? Biz her yerde bu hakkı savunacağız.”

Kılıçdaroğlu, üç ismin vekilliklerinin düşürülmesinin ardından yaptığı ilk açıklamada, HDP’li Güven ve Farisoğulları’nın adını anmaması üzerine eleştiri oklarının hedefi olmuştu.

Ne oldu?

HDP milletvekilleri Leyla Güven ve Musa Farisoğulları ile CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun milletvekillikleri 4 Haziran Perşembe günü haklarında kesinleşmiş cezalar olduğu gerekçesiyle düşürülmüştü.

Üç isim de bu gelişmeden saatler sonra gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

CHP’li Berberoğlu, ertesi gün yeni infaz düzenlemesi kapsamında tahliye edilmişti. Berberoğlu, kalan 18 aylık hapis cezasının 31 Temmuz tarihine kadar olan kısmını dışarıda geçirecek.

Leyla Güven Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi’nde, Musa Farisoğulları ise Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bakanlık verileri: Şiddet arttı, çok sayıda kadının koruma talebi reddedildi
Sonraki Haber
Muharrem Eralp'in öldürdüğü Ayşegül Öztürk anıldı: Yaşam hakkımızdan vazgeçmeyeceğiz